charlie
Pierre napisał(a):Ciekawie u Giants najpierw JPP na kolejnym 1yr "prove it", niby ciut drogo, ale najlepsze wyjście dla drużyny, a i sam zawodnik ma raczej niewiele więcej otrzymać w razie wejścia na wolny rynek.
Ciekawszy jest jednak nowy nabytek, Janoris Jenkins dostanie za 5 lat gry ponad 62 mln. Potężny kontrakt, jednak w zamian Giants dostaną jednego z lepszych (najlepszego dostępnego?) CB. Wymiana jeśli chodzi o jakość na plus w stosunku do odchodzącego Amukamary. A trzeba dodać że ten ostatni za sezon chce otrzymywać podobne pieniądze (domagał się ponad 10mln za rok gry). W tej chwili duet DRC i Jankins wydaje mi się jednym z lepszych w lidze.
A mi się nie bardzo podoba ten ruch. Pomijam już fakt, że strasznie przepłacili z czym chyba wszyscy się zgadzają.
Jenkins to boiskowy hazardzista, który dzięki temu czasem jest bohaterem (gdy wykreuje stratę) a czasem zerem (gdy odda 30+ jardów lub touchdown). Passer rating QB rzucających przeciwko niemu:
2013: 115.3
2014: 114.3
2015: 93.8
I trzeba pamiętać, że miał przywilej gry z może najlepszą linią defensywną w futbolu, co zawsze pomaga bronić przeciwko grze górą. Ale mleko się rozlało. Mam nadzieję, że udowodni mi, że się mylę - na dziś wolałbym jednak Seana Smitha z Chiefs.
Pozostałe dwa duże ruchy - jak najbardziej jestem ukontentowany. Sprowadzenie z powrotem JPP i zza miedzy (z Jets DT Damona Harrisona). Ustawcie Big Snacka obok Big Hanka i spróbujcie przeciwko nim biegać leszcze

EDIT:
...I podpisują Vernona. $85M, $52.5M gwarantowane.... MA-SA-KRA...