Teraz jest 31 sie 2025, o 13:05

NFL Free Agency 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

charlie

Re: NFL Free Agency 2016

Post9 mar 2016, o 22:56

Pierre napisał(a):Ciekawie u Giants najpierw JPP na kolejnym 1yr "prove it", niby ciut drogo, ale najlepsze wyjście dla drużyny, a i sam zawodnik ma raczej niewiele więcej otrzymać w razie wejścia na wolny rynek.

Ciekawszy jest jednak nowy nabytek, Janoris Jenkins dostanie za 5 lat gry ponad 62 mln. Potężny kontrakt, jednak w zamian Giants dostaną jednego z lepszych (najlepszego dostępnego?) CB. Wymiana jeśli chodzi o jakość na plus w stosunku do odchodzącego Amukamary. A trzeba dodać że ten ostatni za sezon chce otrzymywać podobne pieniądze (domagał się ponad 10mln za rok gry). W tej chwili duet DRC i Jankins wydaje mi się jednym z lepszych w lidze.

A mi się nie bardzo podoba ten ruch. Pomijam już fakt, że strasznie przepłacili z czym chyba wszyscy się zgadzają.
Jenkins to boiskowy hazardzista, który dzięki temu czasem jest bohaterem (gdy wykreuje stratę) a czasem zerem (gdy odda 30+ jardów lub touchdown). Passer rating QB rzucających przeciwko niemu:
2013: 115.3
2014: 114.3
2015: 93.8

I trzeba pamiętać, że miał przywilej gry z może najlepszą linią defensywną w futbolu, co zawsze pomaga bronić przeciwko grze górą. Ale mleko się rozlało. Mam nadzieję, że udowodni mi, że się mylę - na dziś wolałbym jednak Seana Smitha z Chiefs.

Pozostałe dwa duże ruchy - jak najbardziej jestem ukontentowany. Sprowadzenie z powrotem JPP i zza miedzy (z Jets DT Damona Harrisona). Ustawcie Big Snacka obok Big Hanka i spróbujcie przeciwko nim biegać leszcze ;)

EDIT:
...I podpisują Vernona. $85M, $52.5M gwarantowane.... MA-SA-KRA...

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post9 mar 2016, o 23:23

Tymczasem do całkiem długiej listy kończących karierę zawodników dołączył Matt Hasselbeck, człowiek którzy przez lata dowodził ofensywą Seahawks i który IMO przez całą swoją karierę był (poza stanem Washington) trochę niedoceniany. Do tego powinien karierę kończyć z co najmniej jednym pierścieniem (SB XL). Wielu kibiców Seahawks (w tym ja) żałuje, że nie zakończył on kariery jako zawodnik Seattle, chociażby na 1-dniowym kontrakcie.

Za 10 sezonów w Seahawks, za liczne rekordy, które jeszcze przez lata pozostaną niepobite, za pierwszy w historii ekipy ze Seattle występ w Super Bowl....

#WeAreGr8ful
Na starym forum: WaltJones

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post10 mar 2016, o 08:36

Jak na początkową fazę FA, to dzieje się wiele. W Philly czystki po erze Kelly'ego - pozbycie się Maxwella oraz Murraya uważam za dobry ruch ( raz, że zyskano wyższe picki, dwa - pozbyto się zawodników przepłaconych i obciążających mocno budżet klubu ). Co do Alonso, to w Bills grał wybornie, w Philly nie miał zbytnio okazji by sie pokazać. Tak więc jego odejście jakoś nie specjalnie mnie smuci. McLeod w parze z Jenkinsem powinien tworzyc przynajmniej przyzwoity duet DB. Natomiast McKelvin miał naprawdę świetne mecze w Bills, szczególnie przy współpracy ze Schwartzem z którym będzie miał okazję spotkać sie ponownie :). Powiem tak - na pewno nie zagra gorzej, niż Maxwell.

Z kolei Patriots, jak to Patriots - śpią :). Topowi WR juz zeszli ze sceny, ale i tak były małe szanse na pozyskanie któregoś. Po cichu liczyłem na Matthewsa, ale tego już zaklepali Titans. Z FA, których chciałbym zobaczyć w szeregach Pats zostali: Weddle ( szczyt marzeń ), z WR Kearse z Seattle, może Boldin na jakis jeden roczek za rozsądna cenę, CJ Anderson jako RB.

Zawsze było wiadomo, że NFL to biznes. Jednak ceny, które padają za poszczególnych zawodników mogą zawrócić w głowie. Taki chociażby wspomniany już Vernon i jego kasa gwarantowana - ło matko :), Malik Jackson z jednym świetnym sezonem jako starter itd. Niestety potem każdy "grajek" winduje cenę kolejnego "grajka" ( oczywiście akurat nie mam tu na myśli umiejętności Vernona ). No, ale kto bogatemu zabroni.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post10 mar 2016, o 10:03

Muszę przyznać, że Matt Hasselback to był jeden z moich ulubionych zawodników na pozycji QB - widziałem go u szczytu formy kiedyś na meczu Bengals-Seahawks w Cinci. To był wtedy rewelacyjny zawodnik, powiem szczerze że jego gra i zachowanie w pocket to było mistrzostwo. Szkoda ale dla niego to już był czas, w przeciwieństwie do Megatrona. Jego też mi będzie brakowało w lidze.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post10 mar 2016, o 11:19

Co do FA to faktycznie dużo się dzieje a te kontrakty naprawdę wysokie, Broncos po odejściu Osweilera nagle zostali bez QB. Jaguars wzmacniają się rok w rok, możliwe że zaatakują PO w tym sezonie. Doug Martin zostaję w Tampie. Z mojego obozu - zostaja SS George Iloka (30mln/5y) i CB Adam Jones (pomimo 32 lat dostał 3 lata) a odchodzi WR Marvin Jones, najpewniej do Lions. Liczę na wzmocnienie na tej pozycji.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

Piteroo

Post10 mar 2016, o 18:26

Raiders nie zwalniają tępa po Osemele i Irvinie czas na Seana Smitha. To może być zdecydowanie przełomowy sezon w Oakland 8-)

Lukasz Smarzek

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post10 mar 2016, o 20:42

Piteroo napisał(a):Raiders nie zwalniają tępa po Osemele i Irvinie czas na Seana Smitha. To może być zdecydowanie przełomowy sezon w Oakland 8-)

Liczyłem że Bears przechwycą Smitha ;) ale zostali jeszcze Amukamara i Hayward, może któryś trafi do Chicago
W komentarzach na głównej jako "ikon"

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post10 mar 2016, o 20:48

Piteroo napisał(a):Raiders nie zwalniają tępa po Osemele i Irvinie czas na Seana Smitha. To może być zdecydowanie przełomowy sezon w Oakland 8-)

Przełom to już był w minionym sezonie. Teraz może być jeszcze lepiej.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post10 mar 2016, o 21:24

kks napisał(a):

Przełom to już był w minionym sezonie. Teraz może być jeszcze lepiej.

właśnie, przełom to raczej zapowiada się w Jacksonville

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post10 mar 2016, o 22:17

Dopiero się zaczęło , a już tyle się dzieje, najśmieszniejsze jest to że mistrzowie NFL zostali bez rozgrywającego, ciekawe kto tam w końcu wyląduje, będzie jeszcze śmieszniej jak to będzie .... Ryan Fitzpatrick, wszyscy prorokują Kapów, Griffinów, ba nawet widziałem że Manziel, ale to już chyba kompletny kosmos.

Wracając do Atlanty , duet Dimitroff , Quinn zadziwiająco aktywni , podebrali C Alexa Macka (47,5 m za 5 lat) Browns i Jaguars, ściągnęli z powrotem QB Matta Schauba, przed chwilą podpisali na 5 lat za 32,5 M Mohameda Sanu z Bengals, w obronie pojawił się Derrick Shelby z Miami i podpisali na nowo Adriana Clayborna.
Spodziewane jest jeszcze uzupełnienie linii ofensywnej jakimś sensownym G. oraz ściągnięcie linebackera (sporo się mówi o Laurinaitisie i Longu.)
Ze strat , najwieksza sensacja to zwolnienie Roddego White`a żywej legendy Falcons, no ale w biznesie nie ma sentymentów , Roddy już powinien chyba zakończyć karierę , tym bardziej że nie miał ostatnio jakichś super wyników, zastąpić go ma Sanu z Bengals , czas pokaże czy to dobry ruch, wydaje mi się że jednak w drafcie będą polować na jakąś potencjalna gwiazdę na pozycji WR.

A wracając do Denver wiecie że Von Miller będzie tańczył w Tańcu z Gwiazdami ? Może też B.J Raji się skusi , posturę ma odpowiednią. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL