Teraz jest 31 sie 2025, o 10:14

Pre-season

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Re: Pre-season

Post23 sie 2015, o 20:25

Wygląda na to, że w tym sezonie nie zobaczymy już na boisku Jordy Nelsona. Wstępne diagnozy mówią o achillesie. Szkoda kurcze.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post23 sie 2015, o 21:06

oceansizer napisał(a):Wygląda na to, że w tym sezonie nie zobaczymy już na boisku Jordy Nelsona. Wstępne diagnozy mówią o achillesie. Szkoda kurcze.

Nie o Achillesie a o więziadle krzyżowym przednim, "popularnym" ACL...

Wow, no to jest shocker bo jakby nie było to nie jest jakiś tam przeciętny starter ale jedna z najważniejszych postaci ligi. A ileż to zmienia w Fantasy...
Na starym forum: WaltJones

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post23 sie 2015, o 21:13

Rzeczywiscie chodzi o więzadła. No baaa, to był gość dla mnie do wyboru w II rundzie :)
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Designofchaos

Post23 sie 2015, o 21:38

Pouncey też wyląduje na chwilę na bocznicy - kontuzja kostki i prawdopodobna operacja.

Preseasonu nie da się lubić...
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

Answerreck

• Ulubiona drużyna: Oakland Raiders
  • Ulubiony zawodnik: JJ Watt

Post24 sie 2015, o 05:40

Współczuję Rodgersowi i spółce, wracając wczoraj z turnieju w Żurawicy powiedziałem chłopakom, że GBP namieszają w tym roku. Bez Nelsona moje predykcje straciły sens.
"We would rather be feared than respected." - Al Davis

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post24 sie 2015, o 10:36

Ja bym tak szybko Green Bay nie skreślał, Rodgers to jednak klasa i myslę że jednak w P/O się pojawią, a w ogóle to spodziewam się że w tym sezonie nie będzie rewolucji i rewelacji i sezon będzie przypominał poprzedni, ciekawi mnie jednocześnie czy NFC South będzie równie słaba jak w zeszłym roku, oby nie za sprawą Falcons :D

KKAN

• Ulubiona drużyna: All football teams

Post24 sie 2015, o 13:03

Ufek napisał(a):Ja bym tak szybko Green Bay nie skreślał, Rodgers to jednak klasa i myslę że jednak w P/O się pojawią, a w ogóle to spodziewam się że w tym sezonie nie będzie rewolucji i rewelacji i sezon będzie przypominał poprzedni, ciekawi mnie jednocześnie czy NFC South będzie równie słaba jak w zeszłym roku, oby nie za sprawą Falcons :D

Ja dla odmiany spodziewam sie jakiejś rewelacji choćby małej ;) Choćby właśnie w NFC South myślę że dojdzie do sporej zmiay w tabeli końcowej. Wierze w odrodzenie w Saints i widzę ich w play-off; Falcons mają szansę powalczyć o dziką kartę (wszystko w rękach ich obrony) ... typuje regres Panthers już w zeszłym roku było cieńko, a teraz dodatkowo stracili Benjamina, z kolei Tampa jest cały czas na dorobku.

Co do Packers to również sądze że Rodgers znajdzie inny target i "wyciągnie" ich do play-off choć wiadomo Bez Jordy'ego będzie ciężej i w tym sezonie fanom Green Bay może być trudniej o R-E-L-A-X ;)
Obrazek

Designofchaos

Post24 sie 2015, o 13:25

KKAN napisał(a): Co do Packers to również sądze że Rodgers znajdzie inny target i "wyciągnie" ich do play-off choć wiadomo Bez Jordy'ego będzie ciężej i w tym sezonie fanom Green Bay może być trudniej o R-E-L-A-X ;)

Bingo. Packers powinni dać radę, bo w tej ofensywie zdecydowanie najważniejszą postacią jest wciąż Rodgers. Strata Nelsona będzie oczywiście bolała – ponad 150 podań (z tego 98 złapanych) z zeszłego roku nie da się po prostu „przepisać” do innego gracza, ale GB jest mimo wszystko jedną z tych wyjątkowych ekip która ma możliwość jego częściowego zastąpienia, bo co roku draftują jakiegoś WR więc w poczekalni do grania są już Adams, Janis czy Montgomery.

Sprawdziłem, ostatni raz Packers bez Nelsona grali 3 mecze w grudniu 2012 roku (z Vikings, Lions i Bears). Wszystkie wygrali. To była oczywiście inna drużyna bo w GB grał wtedy jeszcze Jennings, Finney czy James Jones, ale podczas nieobecności Nelsona główny ciężar łapania piłek wziął na siebie Cobb (statystyki odpowiednio podania/jardy: 6 /62, 7/102 i 6/115). W tym roku może być podobnie i też nie martwiłbym o playoffy pomimo całej sympatii dla Nelsona.

Dużo większy problem ze skrzydłowymi mają Panthers….
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

charlie

Post24 sie 2015, o 15:17

Giants mają straszny tłok wśród receiverów. O 6 miejsc walczy przynajmniej 8 graczy (mam na myśli tych, którzy mogą myśleć realnie o załapaniu się do 53) z czego czterech (OBJ, Cruz, Randle, Dwayne Harris) może nawet pięciu (wydraftowany w tym roku w 6. rundzie Geremy Davis) miejsce ma zaklepane. Są za to strasznie ciency wśród safety (w sobotę stracili kolejnych 2 na całych sezon) i pewnie przydałby się z jeszcze jeden ofensywny lineman.

Jeden z tych skrzydłowych, którzy walczą o miejsce to podpisany na początku sierpnia, dobrze znanay na Lambeau Field James Jones, który w Green Bay spędził większość swojej kariery, a dwa czy trzy lata temu zdobył w jednym sezonie bodajże 13 przyłożeń. Nie wiem jak Serowi stoją na pozycjach, na których Giants mają braki, ale nie zdziwi mnie jeśli za parę dni usłyszymy o jakieś wymianie na linii Giants - Packers. Nawet jeśli nie zawodnik za zawodnika to może np Jones za 5. rundę?

Nie miałbym nic przeciwko, a wręcz przeciwnie, nie jestem przeciwny...

Jacob

• Ulubiona drużyna: Patriots, Rams
  • Ulubiony zawodnik: Sporo ich ;D

Post24 sie 2015, o 17:55

Lekki offtopic, ale nie wiem, czy widzieliście. Jaryd Hayne - była gwiazda rugby - trzeba przyznać, że dobrze wpisuje się w realia NFL, choć z początku można było na niego patrzeć z przymrużeniem oka :D https://twitter.com/NFL/status/635606845999022080
"To be successful, a man must exert an effective influence upon his brothers and upon his associates, and the degree in which he accomplishes this depends on the personality of the man. The incandescence of which he is capable. The flame of fire that burns inside of him. The magnetism which draws the heart of other men to him" - Vince Lombardi
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL