KKAN napisał(a): Co do Packers to również sądze że Rodgers znajdzie inny target i "wyciągnie" ich do play-off choć wiadomo Bez Jordy'ego będzie ciężej i w tym sezonie fanom Green Bay może być trudniej o R-E-L-A-X

Bingo. Packers powinni dać radę, bo w tej ofensywie zdecydowanie najważniejszą postacią jest wciąż Rodgers. Strata Nelsona będzie oczywiście bolała – ponad 150 podań (z tego 98 złapanych) z zeszłego roku nie da się po prostu „przepisać” do innego gracza, ale GB jest mimo wszystko jedną z tych wyjątkowych ekip która ma możliwość jego częściowego zastąpienia, bo co roku draftują jakiegoś WR więc w poczekalni do grania są już Adams, Janis czy Montgomery.
Sprawdziłem, ostatni raz Packers bez Nelsona grali 3 mecze w grudniu 2012 roku (z Vikings, Lions i Bears). Wszystkie wygrali. To była oczywiście inna drużyna bo w GB grał wtedy jeszcze Jennings, Finney czy James Jones, ale podczas nieobecności Nelsona główny ciężar łapania piłek wziął na siebie Cobb (statystyki odpowiednio podania/jardy: 6 /62, 7/102 i 6/115). W tym roku może być podobnie i też nie martwiłbym o playoffy pomimo całej sympatii dla Nelsona.
Dużo większy problem ze skrzydłowymi mają Panthers….
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...
Go Steelers!