Jako kibic Browns jestem zadowolony z tego jak potoczyła się I runda. Zgodnie z przewidywaniami Browns przehandlowali też 8 pick i w konsekwencji zdobycz po pierwszej rundzie wygląda następująco:
Corey Coleman, wybór w 3 rundzie (#76), wybór w 3 rundzie (#77), wybór w 4 rundzie (#100), wybór w 1 rundzie 2017 (od Eagles), wybór w 2 rundzie 2017 (od Titans), wybór w 2 rundzie 2018 (od Eagles). Odjąć od tego trzeba tylko wybór z 6 rundy (#176) i compensatory pick z 4 rundy 2017 oddane Eagles (i oczywiście Wentza).
Sam wybór Colemana może mnie jakoś szczególnie nie zachwycił, ale podoba mi się. Ciesze się na pewno, że wybrali WR a nie OL, chociaż spodziewałem się, że wybiorą większego receivera (liczyłem na Doctsona). Podobno to jeszcze nie koniec draftowania WR dla Browns, fajnie jakby na początku 3 rundy udało się zgarnąć Higginsa, albo w 3 dniu Garretta.
Fajnie też, że Browns mają 20 godzin na dokonanie kolejnego wyboru drafcie zamiast 10 minut, bo wybór jest jeszcze bardzo bogaty. Nie obraziłbym się jakby Browns zaryzykowali i wybrali z 32 pickiem Jacka. Zadowolony byłbym też z Alexandra, Raglanda, Ogbaha, Jonesa, ewentualnie Spence'a, Bullarda, Reeda, Billingsa albo Dodda. Byleby tylko nie wybrali Cooka

.
Co do innych drużyn to szczególnie podobał mi się wybór Bengals, a najmniej podobały mi się wybory Falcons i Steelers (szczególnie, że dostępy był wciąż Alexander) i drugi wybór 49ers. Mimo mojej sympatii do Buckeyes nie wybrałbym też Apple'a przed Hargreavesem.