- Ulubiona drużyna: Patriots, Rams
- Ulubiony zawodnik: David Johnson
With the 40th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Carolina Panthers select...Garett Bolles, OT, Utah.
Ale mi się trafiło, nie wierzę, że został na tablicy zawodnik X i Y. Tak brzmi pewnie najbardziej irytujące zdanie w mock draftach. Ale takie zdanie rwie mi się też teraz na usta. Na panterowy pick czeka trzech zawodników, dla których 40 pozycja pachnie może nawet stealem, a i piękne wpasowują się w potrzeby Panter.
A jakie są potrzeby Panter? Duże. 2016 to regres. Chwilowy spadek formy czy powrót do normalności po outlierze roku 2015? Tego dowiemy się w 2017. W 2016 nie działało praktycznie nic. Cam już nie był precyzyjny, Benjaminowi potencjału wystarczyło na 1 tydzień. Łatana OL zaczęła grać, tak jak grają zazwyczaj łatane OL - słabo. Luka na LT spowodowała konieczność tasowania zawodników, a tasowanie spowodowało spadek jakości na wszystkich pozycjach. Gettelman wzbudził podczas free agency pomruki zdziwienia - wielkie pieniądze (31 mln gwarantowane) za najgorszego z braci Kalilów, który solidnie zasłużył na miano busta? Taśmowo draftowani cornerbackowie grali z tygodnia na tydzień coraz lepiej, ale do poziomu Normana nikt się nie zbliżył. Front 7 przestało straszyć kogokolwiek, a nowy skład pass rushu ma daty urodzenia pasujące bardziej do Cantonu niż przyszłego Super Bowl. Gra biegowa opierać się musi na wybitnym, ale również coraz starszym i rzadko w pełni zdrowym Stewarcie.
Kim jest ta pożądana trójka na 40 miejscu? Gareon Conley (CB), Takkarist McKinley (DE) oraz Garret Bolles (OT). Na taśmie najbardziej podoba mi się Gaeron Conley. Chłopak pasuje stylem do obrony Panter, urodzony do gry strefowej, silny fizycznie, grający na kontakcie, wszystkie parametry fizyczny na dobrym poziomie, z doświadczeniem gry na najwyższym akademickim poziomie. Ale tym razem Pantery zagrają ryzykowną kartą i postawią na niewiadomą. Podstarzały rookie, bez istotnego doświadczenia, z masą znaków ostrzegawczych Ale draft to crapshoot. Znaleźć podstawowego tackla w 2 rundzie to wielki fart. Predyspozycje fizyczne i fajny "mean streak" dają nadzieję, że w ciągu 2 lat Bolles stanie się zawodnikiem pierwszego składu OL.
Cincinnati Bengals are now on the clock