W Kanadzie na Montreal Canadiens (ale preseason) kupowałem w hali , a potem wymieniłem na lepsze u konika za dopłatą. Miejsca na pierwszym poziomie balkonu z darmowym żarciem do woli w cenie. Ni cholery nie pamiętam ile płaciłem bo to było dobre 17 lat temu
Na NHL w USA bilety dwa razy kupowałem od konika pod halą. Chyba płaciłem coś po 15-20 $ za miejsce gorsze i chyba 50 $ za piąty rząd za bramką więc miejsce dobre. Dotyczy to Florida Panthers regular season.
NBA(Orlando Magic-regular season) - znajomy kupował w hali chyba dzień przed meczem, cena za tylnie rzędy też coś koło 15 dolarów(może 12 $). Na NY Knicks też regular season przed halą od konika, ceny nie pamiętam.
NBA i NHL to ceny z 2010 roku.
Natomiast dokładnie rok temu byłem na MLB na NY Yankees- Tampa Bay i za dwa bilety w sumie zapłaciłem coś koło 13 $. Bilety kupowane przez tickemaster, miejsca wysoko. Była jakaś zniżka jak płaciłeś mastercard bo to sponsor NY Yankees. Podsumowując sposobów jest dużo, ja polecam ticketmaster. Ewentualnie trochę adrenaliny czy bilet nie lewy i kupowanie od konika. TU szczególnie przy drogich biletach możesz trafić super miejsce warte 100-200 $ tuż przed meczem za np 30-50 $. Tak naprawdę kwestia na jaki stadion i mecz będziesz próbował się dostać bo na takich Packersów czy Red Soxów w MLB sukcesów nie wróżę.Z playoffami też może być ciężko. Ja na twoim miejscu jak bym miał tyle czasu w USA napewno starał bym się zaliczyć wszystkie topowe sporty (NHL, NBA, MLB i NFL) bo każdy z nich ma swoją specyfikę i zupełnie inny klimat. No i koniecznie spróbuj jakieś NCAA wychaczyć tam na trybunach może być naprawdę fajnie.