DexterLuthor napisał(a):Kusi mnie żeby pogrzebać przy obrońcach. Moje trio Lavonte David, Bobby Wagner i Paul Worrilow furory nie robi. Niestety w necie brakuje (ew. nie potrafię znaleźć) rankingów które pomogły by komuś kto nie za bardzo orientuje się w IDP. Jak to jest u Was? Jak oceniacie graczy defensywy i ile FP was zadowala?
Faktycznie, takich rankingow raczej sie nie znajdzie. Ja osobiscie dzialam troche intuicyjnie. Wg mnie LB i DL sa bardziej pewnymi zaowdnikami w punktowaniu, ale rzadziej zrobia wielki wynik niz kryjacy. Ja lubie wypatrzec fajnych CB lub tylnych, ktorzy przy INT i nawet przylozeniu potrafia niezle zapunktowac

Tak np. jeszcze od collegu jestem fanem Tyrana Mathieu, ktorego wzialem z draftu wiedzac jak bardzo potrafi byc aktywny, mimo, ze w pierwszych dwoch kolejakch mial 11 punktow, to w 3. milo zaskoczyl, kiedy wlasnie zanotowal przechwyt i przylozenie, co dalo 22pkt!!
Rankingi latwiej znalezc co do obrony druzynowej, bo wiekszosc lig tak robi. Moje osobiscite zdanie, to do IDP trzeba miec troche szczescia, bo raz raz taki CB zrobi 4-5 pkt normy, a co jakis czas zdarzajacy sie przechwyt najlepiej z TD daje duze kopa punktowego ;d wtedy przeciwnik moze tylko miec nadzieje, ze to nie na jego kolejce ;d
W sumie bedac w lidze z 3 IDP juz rok z kolei przyznaje, ze to wazna pozycja, ktora moze nie raz przesadzac o wygranej. Jako przyklad moze podam moich 3 obroncow, ktorzy w 2 kolejce mieli w sumie 19 punktow, a w 3 juz 41,5!!! Ogroman roznica, kiedy czesto mecze decyduja sie na kilka punktow.