Teraz jest 30 sie 2025, o 21:44

NFL Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Re: NFL Draft 2016

Post29 kwi 2016, o 21:51

Michal29 napisał(a): No a później aż TRZY wybory w 3. rundzie - a jak wiadomo od 2012 roku, trzecia runda to ulubiony etap draftu dla kibiców Seahawks.

dla Cardinals też: Ty Mathieu, John Brown, David Johnson, tyle że od 2013 :lol:

Tomek Czapiewski

Post29 kwi 2016, o 23:03

Michal2009b1 napisał(a):
Michal29 napisał(a):Nawet jeśli tak było, a możemy tylko przypuszczać to Seahawks gdyby z #31 nadal był dostępny Garnett i oczywiście Ifedi sięgnęliby i tak po tego drugiego. Tackle był dla nich ważniejszy niż guard.

Nie wiem, ale pick SEA szału nie robi i jest dość krytycznie oceniany. Choć cena zapłacona przez Niners za Garnetta była spora. W pierwszej chwili się ucieszyłem, że wzięli guarda, ale potem mina mi trochę posmutniała jak zobaczyłem co stracili. W tym 2nd round pick, a wciąż są fajni zawodnicy dostępni.

Jak stracili 2 rundę? Wymienili 2 rundę na 1, ceną za to była 4 i 6 ;) To na pewno nie był zdzierczy trade, jeżeli są przekonani że to Guard na lata, i że ktoś może go brać w niedalekiej odległości, to rozsądne działanie.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post29 kwi 2016, o 23:25

Tomek Czapiewski napisał(a):
Michal2009b1 napisał(a):
Michal29 napisał(a):Nawet jeśli tak było, a możemy tylko przypuszczać to Seahawks gdyby z #31 nadal był dostępny Garnett i oczywiście Ifedi sięgnęliby i tak po tego drugiego. Tackle był dla nich ważniejszy niż guard.

Nie wiem, ale pick SEA szału nie robi i jest dość krytycznie oceniany. Choć cena zapłacona przez Niners za Garnetta była spora. W pierwszej chwili się ucieszyłem, że wzięli guarda, ale potem mina mi trochę posmutniała jak zobaczyłem co stracili. W tym 2nd round pick, a wciąż są fajni zawodnicy dostępni.

Jak stracili 2 rundę? Wymienili 2 rundę na 1, ceną za to była 4 i 6 ;) To na pewno nie był zdzierczy trade, jeżeli są przekonani że to Guard na lata, i że ktoś może go brać w niedalekiej odległości, to rozsądne działanie.

Przecież trade'owanie w górę jest złeeeee. Jak możesz o tym nie wiedzieć?! ;-)

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post30 kwi 2016, o 00:28

Oh boy! Jaylon Smith z #34 do Cowboys. Wow. Kibicowałem temu chłopakowi od jakiegoś czasu i ze smutkiem czytałem, że niektóre zespoły zaczęły traktować go jako 6/7-rundowca. A tutaj 3. pick w drugiej rundzie - super!
Na starym forum: WaltJones

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post30 kwi 2016, o 00:29

WOW Jaylon Smith z 34(!) numerem dla Cowboys, ultimate risk/reward pick?

Michal29

Post30 kwi 2016, o 00:35

A Jaguars mają teraz dwóch zawodników, którzy na wielu listach rankingowych byli #1

Jeśli Ramsey i Jack spełnią pokładane w nich oczekiwania - w połączeniu z ofensywą, którą dysponują Jaguars (Robinson, Hurns)... No i kolejną szansę będzie miał Dante Fowler Jr... Drużyna na play-offy?

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post30 kwi 2016, o 01:12

Michal29 napisał(a):A Jaguars mają teraz dwóch zawodników, którzy na wielu listach rankingowych byli #1

Jeśli Ramsey i Jack spełnią pokładane w nich oczekiwania - w połączeniu z ofensywą, którą dysponują Jaguars (Robinson, Hurns)... No i kolejną szansę będzie miał Dante Fowler Jr... Drużyna na play-offy?

Nie interesuje mnie reszta draftu. Dla mnie już w tym momencie Jacksonville wygrało. Liczyłem na to, że Seattle wczoraj skusi sie na Jacka pod koniec 1 rundy. Dwóch zawodników pomiędzy, którymi debatowali kogo wziąść z #5, obaj skończyli u nich. W Jacksonville potężna impreza sie szykuje. Jeśli obaj odpalą, plus gracze których dodali w Free Agency to według mnie z miejsca stają sie contenderem w AFC. Szkoda tylko Jacka, bo sporo $$ stracił. Ktoś sie orientuje ile mniej więcej dostanie zostając wybranym na tym miejscu?
BTW jestem zdania, że gdyby Cowboys poszli jednak w kierunku Ramseya, Jack byłby wybrany z #5. Co sądzicie?

Michal29

Post30 kwi 2016, o 01:39

Chciałem fajnego DT w drugiej rundzie. Seahawks też chcieli i to bardzo - poszli kilka miejsc w górę po jednego z tych zawodników, których absencja w 1. rundzie mogła być zaskoczeniem. Jarran Reed w Seattle. Go Hawks!

OT w pierwszej i DT w drugiej rundzie - zupełnie jak w naszym mocku. Trafnie zanalizowałem zarówno potrzeby jak i ogólny pomysł Seahawks na początek draftu :P

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post30 kwi 2016, o 07:50

Chicago ogolnie dobra robota. W trzech rundach mają trzech zawodników, którzy w różnych mockach przewijali się nawet w pierwszych rundach. Jedyne co mnie martwi to że skoro wybrali guarda to nadal będą wciskać Longa na LT. Cóż, widocznia dla nich to zdaje egzamin.
Jeszcze CB w czwartej i będe zadowolony. O ile nic nie przeoczyłem to dostępny jest jeszcze Rashard Robinson.

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post30 kwi 2016, o 07:52

Miski calkiem niezle radza sobie w drafcie. Drugiego dnia wzmocnili OL i Dl, a dodatkowo dostali dwa picki wiecej w czwartej rundzie. Dzisiaj licze ze wzmocnia secondary(Cash, Robinson?) i wybiora jakiegos RB(Booker?), oraz mlodego QB(Jones?). Jezeli tak sie stanie to bede zadowolony z tegorocznego draftu...

Odpowiedz na watpliwosci ikona...nigdzie nie spotkalem informacji ze Long ma w dalszym ciagu grac jako RT, albo LT. Plan jest taki aby ponownie wrocil na pozycje G, natomiast Cody Whitehair okreslany jest jako G/LT. Wydaje mi sie ze miski wybierali go jako LT(jestem tego prawie pewien).

Pytanie do forumowiczow, dlaczego Cook spadl poza trzecia runde?
Ostatnio edytowano 30 kwi 2016, o 08:17 przez ZaharyMeb, łącznie edytowano 7 razy
Na starym forum: onetwo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL