Teraz jest 30 sie 2025, o 21:45

NFL Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Re: NFL Draft 2016

Post29 kwi 2016, o 09:57

Rozmawiamy o spadku Raglanda, Dodda, Reed'a a nikogo nie dziwi, że poza pierwszą rundę wypadł Jack?
Na starym forum: WaltJones

Pierre

Post29 kwi 2016, o 10:08

Spadek Jacka oznacza tylko tyle, że z jego kolanami jest gorzej niż sądziliśmy. Z tydzień temu pojawiły się przecieki o ubytkach. A mocki jak to mocki mają tendencję do bagatelizowania problemów zdrowotnych. Dla mnie największym zaskoczeniem jest wybór Josepha przez Raiders, świetny zawodnik ale też po kontuzji i nie zagra raczej do połowy przyszłego sezonu.

Cycu

Post29 kwi 2016, o 10:49

Wiele scenariuszy sam sobie układałem, ale tego co się wczoraj działo nijak nie wymyśliłem. 1 i 2 wiadomo. Potem big boards przykryła wielka chmura jaką Tunsil wciągał w masce gazowej. Oj namieszał ten film niemiłosiernie, bo jestem pewny, że Chargers mieli go zaklepanego na 3. Poszedł Bosa i domino ruszyło. Cowboys, którzy właśnie Bosę mieli na celowniku wybrali Elliota. Jaguars, ze wszech miar szczęśliwi, Ramseya wzięli z pocałowanie rączki komisarza. No i Ravens...

Jak podali ten pick to byłem zszokowany i wk*****. Stanley? Damn, wiedziałem, że bierzesz, co draft Ci daje, a po wyborach poprzedników Tunsil aż krzyczał (tak samo z resztą było w naszym mocku). Nie byłem świadomy, że wyciekł jakiś film. Ludzie, trzeba być wyjątkowym okazem debila, by mając w perspektywie karierę w NFL nagrać taki film. Swoją drogą, wygląda na to, że osoba, która go wrzuciła chyba nie dostała kasy jakiej się domagała...

Co mogli zrobić Ravens? Przed draftem uważałem LB Jacka za idealny wybór. Był na tablicy, ale po tym co wypalił dzień przed draftem o swoim kolanie i karierze, to byłem pewny, że poleci w dół (ale nie aż do 2 rundy :shock: ). Jak można dzień przed draftem takie rzeczy wygadywać? Był na tablicy Buckner, ale D-line w Ravens to akurat nie problem. Hargreaves - reach, pozostali pass rusherzy - reach, reach, reach. WR? REACH. Trade down był idealny, ale jak przyznał Ozzie Newsome - telefon nie zadzwonił. Padło więc na Stanley'a, który na pewno Ravens się przyda. Czy to BPA? Raczej nie i żadne tłumaczenia mnei nie przekonają. Druga runda zapowiada się smakowicie, bo na tablicy wciąż jest Jack, Spence, Dodd,Ragland, Cb Alexander. Marzeniem byłoby zaryzykować Jacka i potem trade up, by dorwać jeszcze kogos z ww. widząc jak ułożyła sie 1 runda, to Stanley wcale nie jest takim tragicznym wyborem.

Co do reszty 1 rundy, to kilka luźnych myśli:
- Nowe miotły w Browns chyba mają jakiś pomysł na ten zespół Są tak napchani w picki na kolejne lata, że z ciekawością będę ich obserwował. na razie obstawili RG3 porządnym WR. Wróci Gordon i będzie lekko strasznie...
- Apple do Giants - to da się jakoś obronić, gdy VH3 był na tablicy?
- gdy Broncos ruszyli z tradem, to byłem pewny, że chwycą Mylesa Jacka przed Packers. jednak Qb i w sumie nie rozumiem po co był ten trade? Chyba, że mieli info, że 49-ers węszą jak wrócić do 1 rundy...
- Jack poleciał aż do 2 rundy. Dla mnie szok. Jego kolano musi być naprawdę mocno ryzykowne.
- to, że Steelers łykną najlepszego CB jaki się ostatnie, to było pewne, ale że Bengals też w to pójdą? Tego się nie spodziewałem. Musieli być mocno rozczarowani, że wyczyścili im porządnych WR i chyba trochę spanikowali
- Texans, Redskins, Vikings - WRx3 - przekaz jest prosty. Pomoc dla Qb, którzy łapią czasem straszne dziury w jakości gry...

Dziś na pewno nie zarwę nocki na całą rundę, ale pierwsze 10 picków chyba zerknę...

tomer177

Post29 kwi 2016, o 11:25

Co do Cowboys to było wiadomo,że wybiorą spośród dwójki:Ramsey-Elliott. Ja wolałem Ramseya, jednak wybór Zeke też doskonale rozumiem i traktuje go jako super wzmocnienie. Z taką OL już w pierwszym sezonie może stać się najlepszym RB w lidze. Co do drugiej rundy to zostało się tylu dobrych graczy na tablicy,że kogo nie wezmą to będę zadowolony.

Co do innych zespołów. Ciekawy wybór Browns. Coleman super gracz,oby wreszcie coś się w Cleveland zaczęło dziać na plus.Chociaż sam zawodnik nie był chyba nastawiony zbyt optymistycznie do swojego nowego klubu ;) Wybór Kelly'ego z 17 też zaskakuje. "Ciekawy" wybór Seahawks. A Treadwell chyba wylądował na najlepszym miejscu jak na ten moment. Dobry QB, a sam stanie się się pewnie skrzydłowym nr 1.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post29 kwi 2016, o 12:10

Chargers mnie zdziwili biorąc Bosa zamiast Bucknera lub Ramseya, a to faktycznie posypało draft, chociaż w predict the pick do nr 13 punktowałem nieźle, potem kilka zaskakujących ruchów (Joseph, Kelly, Neal), po czym Jets i Texans/Redskins zafundowali mi 200pkt (Doctsona typowałem do Texans z nr 22, poszedł z 22 do Redskins), Redskins jestem też wdzięczny za pominięcie Nkemdiche, gdy Jackson poszedł do Bengals, wiedziałem, że Cardinals wezmą Nkemdiche, Lyncha lub zrobią trade-down, Broncos rozwiązali im problem, a Cardinals mają gościa, z którym sobie poradzą i którego im życzyłem

co do PtP miejsce 22tys. coś tam, do tej pory było 6-cyfrowe :D

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post29 kwi 2016, o 12:11

Michal29 napisał(a):To ja zacznę kilkoma słowami na temat moich Seahawks - będę zaskoczony jeśli wybiorą oni kogoś ze swojego oryginalnego spotu #26. Trade w dół o kilka miejsc wydaje się mieć sens w sytuacji, w której John Schneider powiedział, że w trakcie swojej kariery tak głębokiej, wartościowej draft class jeszcze nie widział. Nie sądzę zaś by zdecydowali się na Ifedi, jak proponują niektóre mocki.

Przewidziałem trade down ale z tym Ifedim to mi się udało :P
Na starym forum: WaltJones

Tomek Czapiewski

Post29 kwi 2016, o 12:33

A ja drugi rok z rzędu wybrałem w 2 połowie 2 rundy mock draftu goscią, który poszedł w 1, zaś w 1 rundzie mocka wzialem goscia, ktory z niej wyleciał ;)

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post29 kwi 2016, o 12:59

fajny draft w tym roku ;)

Bardzo cieszy mnie wybór NO, dobrze że nie kombinowali i wzięli co im kazałem :lol:

Zdziwiłem się że Treadwell spadł na WR4 ale to pewnie wina kiepskiego Combine. Kopara mi opadła przy trade up SF, od jakiegoś czasu mam wrażenie że Kelly zwariował.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post29 kwi 2016, o 13:07

Strasznie szkoda mi Jacka, tak jak powiedział Mayock jego spadek w drafcie w przeciwieństwie do Tunsila nie wynikał z jego własnej głupoty tylko problemów zdrowotnych więc należy mu współczuć.. Fajny chłopak, fajny moment gdy agent wypisał mu na kartce wielkich graczy, którzy również spadli w drafcie :)

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post29 kwi 2016, o 13:08

NIezła akcja z tym Tunsilem była. Byłem mocno zaskoczony jak Niners go nie wzięli, a gdy Titans wzięli Concklina to już było czuć, że coś jest na rzeczy i wtedy ujrzałem filmik. Potem jeszcze kręcił na temat brania pieniądzy od trenera w college'u, kto wie co z niego wyniknie. Dziwne trochę decyzje Niners w tym off-season, Buckner jest spoko i narzekać specjalnie nie będę, wybór guarda też mnie cieszy (ja bym wybrał Whitehaira, ale pewnie to podobny poziom), tylko troszkę drogo. Ktoś może orientuje się co z Anthonym Davisem? Zbyt dobrze z klubem się ostatnio nie dogaduje, ale jeśli odejdzie to może się uda dobrego tackla wziąć.

W fantasy załapałem się na górną ćwiartkę, trafiłem 4 - Goffa, Wentza, Rankinsa i Treadwella. Gdyby nie mini-trade CHI i TB to bym miał prawie 300 pkt więcej, bo mialem dobrych zawodników tylko na odwrót, a i 1 picku zabrakło do bonusu :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL