Wiele scenariuszy sam sobie układałem, ale tego co się wczoraj działo nijak nie wymyśliłem. 1 i 2 wiadomo. Potem big boards przykryła wielka chmura jaką Tunsil wciągał w masce gazowej. Oj namieszał ten film niemiłosiernie, bo jestem pewny, że Chargers mieli go zaklepanego na 3. Poszedł Bosa i domino ruszyło. Cowboys, którzy właśnie Bosę mieli na celowniku wybrali Elliota. Jaguars, ze wszech miar szczęśliwi, Ramseya wzięli z pocałowanie rączki komisarza. No i Ravens...
Jak podali ten pick to byłem zszokowany i wk*****. Stanley? Damn, wiedziałem, że bierzesz, co draft Ci daje, a po wyborach poprzedników Tunsil aż krzyczał (tak samo z resztą było w naszym mocku). Nie byłem świadomy, że wyciekł jakiś film. Ludzie, trzeba być wyjątkowym okazem debila, by mając w perspektywie karierę w NFL nagrać taki film. Swoją drogą, wygląda na to, że osoba, która go wrzuciła chyba nie dostała kasy jakiej się domagała...
Co mogli zrobić Ravens? Przed draftem uważałem LB Jacka za idealny wybór. Był na tablicy, ale po tym co wypalił dzień przed draftem o swoim kolanie i karierze, to byłem pewny, że poleci w dół (ale nie aż do 2 rundy

). Jak można dzień przed draftem takie rzeczy wygadywać? Był na tablicy Buckner, ale D-line w Ravens to akurat nie problem. Hargreaves - reach, pozostali pass rusherzy - reach, reach, reach. WR? REACH. Trade down był idealny, ale jak przyznał Ozzie Newsome - telefon nie zadzwonił. Padło więc na Stanley'a, który na pewno Ravens się przyda. Czy to BPA? Raczej nie i żadne tłumaczenia mnei nie przekonają. Druga runda zapowiada się smakowicie, bo na tablicy wciąż jest Jack, Spence, Dodd,Ragland, Cb Alexander. Marzeniem byłoby zaryzykować Jacka i potem trade up, by dorwać jeszcze kogos z ww. widząc jak ułożyła sie 1 runda, to Stanley wcale nie jest takim tragicznym wyborem.
Co do reszty 1 rundy, to kilka luźnych myśli:
- Nowe miotły w Browns chyba mają jakiś pomysł na ten zespół Są tak napchani w picki na kolejne lata, że z ciekawością będę ich obserwował. na razie obstawili RG3 porządnym WR. Wróci Gordon i będzie lekko strasznie...
- Apple do Giants - to da się jakoś obronić, gdy VH3 był na tablicy?
- gdy Broncos ruszyli z tradem, to byłem pewny, że chwycą Mylesa Jacka przed Packers. jednak Qb i w sumie nie rozumiem po co był ten trade? Chyba, że mieli info, że 49-ers węszą jak wrócić do 1 rundy...
- Jack poleciał aż do 2 rundy. Dla mnie szok. Jego kolano musi być naprawdę mocno ryzykowne.
- to, że Steelers łykną najlepszego CB jaki się ostatnie, to było pewne, ale że Bengals też w to pójdą? Tego się nie spodziewałem. Musieli być mocno rozczarowani, że wyczyścili im porządnych WR i chyba trochę spanikowali
- Texans, Redskins, Vikings - WRx3 - przekaz jest prosty. Pomoc dla Qb, którzy łapią czasem straszne dziury w jakości gry...
Dziś na pewno nie zarwę nocki na całą rundę, ale pierwsze 10 picków chyba zerknę...