Teraz jest 30 sie 2025, o 23:27

[Komentarze] Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Re: [Komentarze] Mock Draft 2016

Post1 kwi 2016, o 15:30

Wybór Robinsona do Bears był rozsądny i jest też bardzo prawdopodobny w prawdziwym drafcie. Nie ma szans żeby do 11 wyboru utrzymał się Buckner a Robinson uchodzi za drugiego najlepszego 3-4 DL, to jednak chyba największa potrzeba. Jedyna możliwość żeby Bears dokonali innego wyboru w tym miejscu to gdyby jakimś cudem uchował się Hargreaves albo Stanley

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post2 kwi 2016, o 08:53

Poprawiłem numeracje. Sprawnie nam to draftowanie idzie, dwie rundy powinniśmy zmieścić. Przewidujemy trade'y?

ikon

Post2 kwi 2016, o 14:28

No to ciekawe co zrobi Ufek 8-)

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post2 kwi 2016, o 15:44

ikon napisał(a):No to ciekawe co zrobi Ufek 8-)

Mam nadzieję, że Atlanta skupi się na defensywie i nie podbierze mi pewnego zawodnika dla Colts :D

ikon

Post2 kwi 2016, o 16:00

bambosz napisał(a):Mam nadzieję, że Atlanta skupi się na defensywie i nie podbierze mi pewnego zawodnika dla Colts :D

Ja właśnie mam nadzieję że nie skupi się na defensywie ale chyba nie mamy na myśli tego samego zawodnika bo Colts nie potrzebują wzmocnień na tej pozycji ;)

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post2 kwi 2016, o 16:10

Hehe , chciałem wystrzelić z czymś oryginalnym , ale po namyśle i analizie pozycji w Atlancie jak i wszystkich tegorocznych ruchów w rosterze zdecydowałem się chyba na najbardziej przewidywany wybór, jeśli chodzi o pozycję , a zawodnik ?, no cóż, chyba też nie jest jakąś wielką niespodzianką.

ikon

Post2 kwi 2016, o 17:10

Właśnie wydaje mi się że Henry to najlepszy prospect na pozycji TE od lat. Zarówno łapie podania jak i potrafi blokować, to była okazja żeby załatać dziurę na tej pozycji na długo. Tamme o ile jest przyzwoitym graczem to daleko mu do elity.

Z kolei Darron Lee, według mnie to zawodnik którego notowania zyskują głównie dlatego, że jeśli chodzi o LB to draft nie jest specjalnie bogaty w tym roku.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post2 kwi 2016, o 17:50

ikon, ściągnąłeś mi Floyda sprzed nosa... i dobrze, teraz nie mam dylematu kogo wybrać do Jets :D Swój wybór opiszę po meczu Seahawks - Lowlanders ;)

PS. Zdążyłem w przerwie :P
Na starym forum: WaltJones

ikon

Post2 kwi 2016, o 18:43

Ale w prawdziwym drafcie chyba nie ma szans że Lynch wyląduje w Jets. W poprzednim drafcie już wzięli projekta. Popatrz też na nazwiska, Marshall, Forte, Ferguson, Colon. To jest drużyna, która potrzebuje weterana na teraz. Lynch to też nie jest żaden pewniak, lepszym wyjściem byłby trade po Glennona i wybór np Deckera do ochrony

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post2 kwi 2016, o 19:11

ikon napisał(a):Ale w prawdziwym drafcie chyba nie ma szans że Lynch wyląduje w Jets. W poprzednim drafcie już wzięli projekta. Popatrz też na nazwiska, Marshall, Forte, Ferguson, Colon. To jest drużyna, która potrzebuje weterana na teraz. Lynch to też nie jest żaden pewniak, lepszym wyjściem byłby trade po Glennona i wybór np Deckera do ochrony

Może gdybyśmy wybierali na dzień przed draftem, sytuacja byłaby jaśniejsza. Na chwilę obecną Jets to największa niewiadoma z wszystkich drużyn NFL jeśli chodzi o przyszły sezon. Przyznam, że nie wybierało mi się dla nich łatwo.
Co do OT, myślę że można kogoś dorwać w II rundzie.

Pisałem, że nie brałbym Lyncha, gdyby Fitzpatrick został w Jets. Nie będę odwoływał swoich słów, ale przyjmijmy taką sytuację: Fitzpatrick wraca do Jets, a ci stwierdzają, że Petty jednak nigdy nie będzie startable QB i draftują Lyncha. Możliwe? Możliwe.

Poza tym nawet w przypadku odejścia Fitzpatricka, można wybrać Lyncha a (w przypadku gdy Lynch będzie pokazywał oznaki tego o czym "wszyscy mówią***", czyli niegotowości)pierwszą część sezonu startować jednak Smithem, dając Lynchowi chociaż trochę czasu na oswojenie z NFL. Uważam, że mój pick nie jest zupełnie pozbawiony sensu ;)

*** - Mało to było niespodzianek w historii? Wilson też nie miał szans na bycie starterem. Może Lynch też udowodni, że wszyscy się co do niego mylą.
Na starym forum: WaltJones
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL