Teraz jest 31 sie 2025, o 11:20

[KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Re: [KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Post21 mar 2017, o 21:57

no to mój wybór dla Cardinals poszedł w p.... tzn. na whiskey ;)

sz

Post21 mar 2017, o 22:01

Pierre napisał(a):Po tym jak ogłosił, że on dla Clevland grać nie chce ma tam wielu przeciwników i nie wiem czy nie będzie to czerwoną flagą.

Garrett ze śmiechem apelował do Jerry'ego Jonesa, właściciela drużyny z jego rodzinnego miasta, żeby zrobił trade up i wziął go z numerem pierwszym. Film był z grudnia, kiedy nie było oczywiste, kto wybierać z numerem pierwszym. Nazywanie tego ogłaszaniem, że nie chce grać dla Cleveland jest nadinterpretacją. Garrett później mówił, że się wygłupiał, powiedział że jest to coś czego żałuje najbardziej w całym procesie przed draftem i zapewniał, że chce zostać wybrany z numerem pierwszym, niezależnie jaka drużyna to będzie. Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia i dlatego nie odnosiłem się do tego wcale przy uzasadnianiu wyboru. Na marginesie tylko dodam, że jakby Browns mieli patrzeć na to, kto do naprawdę marzy o tym, żeby do nich trafić, nie mieliby pewnie za dużego wyboru (poza rodzynkami jak Trubsiky czy Kareem Hunt, którzy otwarcie mówili, że są fanami Cleveland).
Pierre napisał(a):Druga sprawa to, to co on faktycznie gra. Mecz z Alabamą przeciwko Cam Robinson - Garretta całkowicie zgaszony, Arkansas i Dan Skipper? Garrett znów niewidoczny.

Tak, Garrett nie jest 'skończonym produktem' i być może nigdy nie osiągnie pełni swojego potencjału, ale ocenianie go przez pryzmat meczu z Alabamą w 2016, kiedy grał z kontuzją kostki, a i tak zaliczył 7 tackli w tym 3.5 TFL (niemniej jednak kudos dla Robinsona, bo grał świetnie), to tak jak oceniać Von Millera przez pryzmat tego jak 'zgasił' go Mitchell Schwartz w meczu z Browns w 2015 r.
Jako bonus Garrett kontra Robinson w 2015 r.:
Obrazek

Pierre

Post21 mar 2017, o 22:20

Co prawda z nastrojami w Browns nie jestem na bieżąco, ale pamiętam jak zaraz po wyjściu nagrania stał się tam wrogiem publicznym. Chociaż faktycznie jestem do niego ciut uprzedzony. A może nie tyle nawet uprzedzony co bardzo wysoko w moim prywatnym rankingu jest drugi DE z Texas A&M Daeshon Hall. Obaj mają bardzo zbliżone warunki fizyczne, podobną technikę, ba nawet statystyki na boisku. Nie do końca wiem, z czego wynika ten zachwyt nad Garrettem. Co nie zmienia faktu, że jeśli wykorzysta swoje warunki to może być gwiazdą ligi.

sz

Post21 mar 2017, o 23:03

To prawda, części dziennikarzy (np. Mary Kay Cabot, której już się zdążyło odmienić) i części kibiców nie spodobało się nagranie do tego stopnia, że nie chcieli, żeby Browns wybrali Garretta, ale przeważająca większość machnęła na to ręką. Do sprawy odniósł się Sashi Brown podczas combine, mówiąc że nie może brać tego zbyt poważnie.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post21 mar 2017, o 23:29

mamy takie tempo, że już się zastanawiam, czy jak się obudzę nie będę musiał wybierać dla Cardinals ;)
zresztą specjalnie nie kładłem się spać, bo czułem, że mogę już wybierać

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post21 mar 2017, o 23:40

kgorkiewicz napisał(a):
ikon napisał(a):Do Bears w naszej zabawie powędrował CB Marshon Lattimore. Nasze secoundary na kolana nie powala ale w tym sezonie i tak będzie mocniejsze po przyjściu Amukamary i powrocie Fullera. Lattimore to na pewno ciekawy zawodnik ale osobiście widziałbym tu bardziej Cama Robinsona. Wydaje się, że to jedyny elitarny OL w tym naborze a pozycja Tackle od dawna kuleje w Chicago. Cowboys są doskonałym przykładem na to, że porządna O-line to podstawa.

Owszem, ale problem jest taki w tym drafcie, że nie ma w nim żadnych ELITARNYCH OL - jedynie dobrzy jak Ramczyk, Bolles czy może Robinson. Wybieranie któregokolwiek z nich w top 15 to strata wartości picku - bo w DL i secondary jest wielki wybór wśród potencjalnych pro-bowlerów.

Wiesz jak to jest z tym top 15. Co roku mamy top 15 i co roku przynajmniej kilku zawodników z tej grupy to są busty ;) Później po latach włączasz mynfldraft.com, tak jak ja to zrobiłem ostatnio i uświadamiasz sobie że zawodnicy z 2/3 rundy są lepsi niż połowa ludzi z rundy 1 ;P

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post22 mar 2017, o 00:56

czekamy na jakies kontrowersje, zawirowania, np pomimo tego, że Fournette jeszcze jest dostępny może ktoś z needem na RB zdecyduje sie na McCafreya albo Cooka przed nim, wszyscy QB czekają na wybranie a wiadomo o nich dysktuje sie najlepiej, moim ulubionym w tym roku jest Mahommes :D

sz

Post22 mar 2017, o 12:48

Pierre napisał(a): Nie do końca wiem, z czego wynika ten zachwyt nad Garrettem.

Trochę jako post scriptum do naszej dyskusji, polecam wczorajszy artykuł na Ringerze, który moim zdaniem sprawiedliwie ocenia Garretta jako prospecta.

Pierre

Post22 mar 2017, o 17:19

Nie wiem jaką uwagę zwracacie na SC, ale tutaj podsumowanie wszystkich wyników w wygodnej formie:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post22 mar 2017, o 21:50

no i gwiazda LSU nie trafi do Saints :cry: :cry: :cry: :cry:
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL