Teraz jest 30 sie 2025, o 16:08

Mistrzostwa Polski w Fantasy Football 2016

Wszystko o fantasy football
  • Autor
  • Wiadomość

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Re: Mistrzostwa Polski w Fantasy Football 2016

Post27 wrz 2016, o 22:46

ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post15 lis 2016, o 23:11

Właśnie ogarnąłem, że w niektórych ligach (np. B, F), są naliczane punkty za return yds. W lidze A, gdzie mam zaszczyt od tego sezonu grać, takowych punktów nie ma (w latach ubiegłych grałem w ligach niższych i też nie było). Nie mogę tu nigdzie na forum znaleźć dyskusji o zmianach zasad, więc nie pamiętam jak sytuacja wygląda oficjalnie. Oświeci ktoś?
Na starym forum: WaltJones

DexterLuthor

Post17 lis 2016, o 14:58

Fakt, w lidze F mamy punkty za return ale nie pamiętam czy rok temu były. Nie jest to chyba jakiś problem?
Co do dyskusji na temat zasad...a to są jakieś wspólne zasady dla MP poza spadkami i awansami? Jakiś regulamin?

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post17 lis 2016, o 16:27

DexterLuthor napisał(a):Co do dyskusji na temat zasad...a to są jakieś wspólne zasady dla MP poza spadkami i awansami? Jakiś regulamin?

Tak. Zazwyczaj jest tak, że co roku podawane są jakieś propozycje zmian po czym uczestnicy Ligi A głosują nad ich ew. wprowadzeniem. Zasady, które w efekcie zostają ustalone są ustawiane w Lidze A ale właśnie nie wiem jak to jest z niższymi ligami - na pewno są o nich informowane, ale czy jest obowiązek ich wprowadzenia czy zależy to od commisha - tego na 100% powiedzieć nie mogę :)
Na starym forum: WaltJones

DexterLuthor

Post17 lis 2016, o 17:42

He, gram drugi sezon i nigdy nie słyszałem o regulaminie, fajnie, ale z drugiej strony to nie ma żadnego znaczenia

fenriros

Post24 lis 2016, o 19:57

Panowie, mam ogromną prośbę. Chodzi o zmianę regulaminu, we wszystkich ligach.

W każdej lidze wchodzi 2 spada 2. Gramy 17 tygodni. Nie ma PO, wiec każdy mecz jest niezwykle ważny.

Po spadku dwa lata temu gram w lidze B. Rok temu tego nie odczuwałem, ale w tym jest tragicznie. W drafcie wzięło udział 6 GM'ów. Obecnie 3 ludzi praktycznie nie wystawia skład. Doprowadza mnie do szału, że o awansie może zadecydować kto będzie grał z duchami.

Dlatego proponuje, aby w przyszłym sezonie po 11 kolejkach, gdy każdy zagra z każdym. Komisarze zmieniali kalendarz rozgrywek. Drużyny z miejsc 1-6 grali 5 ostatnich kolejek ze sobą, a drużyny 7-12 ze sobą. Oczywiście drużyna z górnej tabeli nie może spaść nawet jakby przegrała 5 ostatnich meczy. Zmniejszy to przypadkowość kalendarza.

Po za tym proponuje, bez względu na wyniki w grupie B aby spadły drużyny, których GM'ów nie ma i nie wystawiają składu. Jak pomyśle, że ktoś tam walczy o awans w grupie F i będzie musiał 5 lat walczyć o awans do B, a tam gra 9 z 12 to mnie szlak trafia. Nie chce być brutalny, kazdy ma jakies sprawy w życiu i może fantasy footbal nie jest najważniejsza rzeczą, ale jak sie zdecydowałes grac to ustaw skład. W Y! można praktycznie wystawić skład na cały sezon!

DexterLuthor

Post25 lis 2016, o 23:55

Oczywiście drużyna z górnej tabeli nie może spaść nawet jakby przegrała 5 ostatnich meczy.

To na pewno nie byłoby fair. Przesunięcie "olewaczy" już prędzej, jako walkower.
Jeżeli miałbym cokolwiek proponować to degradowanie takich "graczy" do niższych lig w kolejnych sezonach. Jeżeli nie ma 2 minut w niedzielę żeby podejść do tego poważnie to warto zastanowić się czy wygodniej nie będzie mu w najniższych ligach z tymi którzy zaczynają zabawę z FF. W niższych ligach jest zapewne sporo osób które traktują to bardziej serio i w ten sposób na awans do najwyższych lig nie musiałyby czekać kilku lat.

kepic

• Ulubiona drużyna: NY Giants

Post27 lis 2016, o 21:41

JPP mi dziś odpalił :D
The Catch
Obrazek

fenriros

Post8 gru 2016, o 10:42

Nie mam gdzie, wiec postanowiłem tutaj popłakać sobie.
Jeszcze nigdy nie miałem takiego sezonu w fantasy football. Mam wrażenie, że każda drużyna w meczu przeciwko mojej ekipie robi życiówke.
Pts Agnst nazbierało się już 1539. Jakby dużyna Pts Agnst grała w naszej lidze, miałaby 3 wynik punktowy!

Gram przeciwko Sir Luka. Ide spać przed SNF mam 20 punktów przewagi. Luka ma Justina Houston i Von Miller. U mnie zostaje T. Kelce. Najlepszy wynik w sezonie VM to 16,5pkt a Houston miał 2 pkt przed tym meczem. Ostatnio Kelce to przeważnie dwu cyfrowy wynik.
Kelce zdobywa 13 pkt a para obrońców Luki 40,50 !!! 142 pkt nie dają mi zwycięstwa!
W sumie sam sobie jestem winien bo postawiłem na D. Carr a na ławce Cousins z 37 pkt
No nic, trzeba się pogodzić z porażka, następny weekend będzie lepszy.
Weekend okazał się lepszy 154,99 pkt ! Przed MNF miałem 141,99 a Mariusz z GiantsKnicks 138,36.
U niego T. Hilton u mnie Vinatieri. Colts zdobyli 41 pkt Vinatieri wspaniały wynik 13 pkt ! Jedak Hilton 17,60 i przegrywam 154,99 – 155,96 WTF !
A najbardziej dobijające jest czytanie Recap po meczu.
„Oklahoma City Ravens would be 10-1 if they played the same schedule as GiantsKnicks.

Luka

Post22 gru 2016, o 15:27

Przyznam się, że żadko zaglądam na to Forum. Powinienem częśćiej.
Poniżej wklejam mój post umieszczony na Forum Ligi B, w któej mamy aż 3 graczy, którzy przestali interesować się swoimi drużynami.

Panowie,
przepraszam, że odpisuję dopiero teraz. Różnica czasu.

Organizuję te rozgrywki od ponad 10 lat i od samego początku, wszyscy gracze, któzy porzucali swoje drużyny, zostali wyrzucani z całego systemu rozgrywek. Jeżeli ktoś z "duchów" chiał wrócić do gry - musiał zaczynać od najniższego poziomu rozgrywkowego.
Tak samo będzie w tym sezonie. W lidze B mamy wyjątkowo dużo, bo aż 3 ghostów. W lidze C jest 1, w lidze E - 1, W ligach G1 i G2 - trzech, W lidze G3 - 1, w G4 - 4, w G5 - 5.
Zazwyczaj jest to domena niższych lig, w których grają mniej doświadczeni zawodnicy. W tym sezonie mamy plagę duchów w Lidze B - tak zdarzyło się po raz pierwszy w historii rozgrywek.

Niestety jest to zjawisko, którego nie da się ominąć. Przed sezonem wszyscy zapowiadają, że będa grać do końca. Po kilku porażkach, z motywacją jest już gorzej. Niestety nie wszyscy są tak profesjonalni jak Gunslingers. Sir. Micho rozegrał sezon do końca i zapowiedział, że za rok odpuszcza - tak powinno się to robić!!!!
Z drugiej strony trudno na ślepo potępiać wszystkich - ludzie mają różne sytuacje życiowe i nie zawsze mogą poświęcić FF tyle czasu ile zakładali przed sezonem. Dwóch chłopaków, którzy grali z nami przed laty nie żyje...

Tak więc podsumowując - "duchy" za rok nie zagrają, chyba, że w najniższej lidze.

Co do proponowanej zmiany w sposobie rozgrywek - niestety nie da się tak grać. Z prostej przyczyny - nie ma możliwości skonfigurowania rozgrywek w taki sposób. Yahoo, ESPN, ani NFL na to nie pozwala, a liczenie wszystkiego w Excellu przy 10 ligach jest fizycznie niemożliwe. Samo rozpatrywanie protestów, układanie terminarza i koordynacja wszystkich lig zajęłaby za dużo czasu.

Szczerze - obecny system jest najbardziej sprawiedliwy. Play Offs niestety też się nie sprawdzą.
Dzielenie ligi na dwie grupy w połowie sezonu byloby nie fair wobec tych graczy, którzy draftowali np. Toma Brady, LeVeaona Bella - licząc na świetne drugie połowy sezonu.
Co do gry w 17 tygodniu - to był problem 5-6 lat temu. Teraz, malo kto daje swoim graczom odpocząć. Poza tym, do dodaje dodatkowego smaczku. Gramy w FF tylko przez 4 miesiące. Według mnie każdy tydzień się liczy.

Na koniec ważna informacja - w przyszłym sezonie zwiększamy do 3 ilość drużyn, które będą awansować i spadać z każdej ligi. W tym sezonie awansują i spadają po 2 teamy. Od przyszłorocznych rozgrywek - TRZY!
Liga A, która funkcjonuje od początku naszych rozgrywek jako komitet zatwierdzający zmiany w przepisach przegłosowała jeszcze obniżenie poziomu przyznawania bonusów dla WR i RB. Ciągle przyznajemy 3, 5 i 8 punktów, ale za przekroczenie bariery 100, 150 i 200 jardów. Wcześniej było to 100, 200 i 300 jardów.

Pozdrawiam!
Luka
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Fantasy Football