Teraz jest 30 sie 2025, o 19:54

[Komentarze] Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Re: [Komentarze] Mock Draft 2016

Post2 kwi 2016, o 20:37

jeden z kandydatów do Cardinals właśnie mi odpadł, coż kilku jeszcze zostało

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post2 kwi 2016, o 23:51

Michal29 napisał(a):Może gdybyśmy wybierali na dzień przed draftem, sytuacja byłaby jaśniejsza. Na chwilę obecną Jets to największa niewiadoma z wszystkich drużyn NFL jeśli chodzi o przyszły sezon. Przyznam, że nie wybierało mi się dla nich łatwo.
Co do OT, myślę że można kogoś dorwać w II rundzie.

Pisałem, że nie brałbym Lyncha, gdyby Fitzpatrick został w Jets. Nie będę odwoływał swoich słów, ale przyjmijmy taką sytuację: Fitzpatrick wraca do Jets, a ci stwierdzają, że Petty jednak nigdy nie będzie startable QB i draftują Lyncha. Możliwe? Możliwe.

Poza tym nawet w przypadku odejścia Fitzpatricka, można wybrać Lyncha a (w przypadku gdy Lynch będzie pokazywał oznaki tego o czym "wszyscy mówią***", czyli niegotowości)pierwszą część sezonu startować jednak Smithem, dając Lynchowi chociaż trochę czasu na oswojenie z NFL. Uważam, że mój pick nie jest zupełnie pozbawiony sensu ;)

*** - Mało to było niespodzianek w historii? Wilson też nie miał szans na bycie starterem. Może Lynch też udowodni, że wszyscy się co do niego mylą.

Nie no bez sensu to by było gdybyś wybierał np. dla Titans albo Packers. Tutaj raczej chodziło mi o racjonalne podejście do sytuacji w jakiej są obecnie Jets. Tak jak pisałem, mają stary zespół ale jest to zespół, który jeszcze może coś w tej lidze zamieszać i raczej nie ma czasu na projecta bo za dwa lata najdalej czeka ich przebudowa. Więcej na dziś da im pozyskanie weterana a takiego zawodnika mogą dostać za jakiś dalszy wybór w drafcie (oczywiście jeśli nie uda się dogadać z Fitzpatrickiem). Poza tym cały czas jest Petty. Bazując na tym co prezentował przed draftem i opiniach większości scoutów, twoja teoria może i nie jest bezpodstawna. Jednak skoro już zrobili go swoim developmental QB to trochę nie poważne by to było, gdyby go skreślili już po roku, kiedy chłopak nie rozegrał nawet ćwierć meczu w sezonie regularnym - trudno tu jednoznacznie stwierdzić czy jest startable czy nie.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post3 kwi 2016, o 00:20

http://www.nfl.com/news/story/0ap300000 ... g-to-visit

Jakieś tam zainteresowanie Lynchem, Jets chyba wykazują. Owszem, zaproszenie może być typową zmyłką dla pozostałych drużyn ale możliwe, że rozważają faktyczne wydraftowanie tego zawodnika. Z prospektów dostępnych w okolicach #20 najbardziej rozsądnym wyborem dla Jets jest Leonard Floyd. W naszym Mocku już niedostępny, podobnie jak typowi cornerzy. Wybór DL przy tak przypakowanym froncie jaki mają Jets - moim zdaniem bez sensu. Wybór OT w pierwszej rundzie - niewykluczony ale dla mnie osobiście(jako tymczasowego GMa Jets) to średni pomysł.

Przehandlowanie #20 za jakiegoś doświadczonego zawodnika jak najbardziej w takiej sytuacji miałoby sens, ale w naszej zabawie niemożliwe. To kogo miałem wybrać? :P
Na starym forum: WaltJones

ikon

Post3 kwi 2016, o 00:38

Wybrałeś kogo wybrałeś, mnie na dobrą sprawę nic do tego, tak jak GM Browns lub Bills nic do tego kogo wezmą Jets :P Cały widz tej zabawy polega jednak na tym, że możemy podyskutować nad zasadnością poszczególnych picków i to się właśnie dzieje.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post3 kwi 2016, o 13:11

@DexterLuthor

Porównanie szybkości Treadwella do akurat Deza Bryanta to lekka przesada. Dez na swoim pro day przebieg 40y w czasie 4,52 s, a Treadwell 4,63 s.

0,1 s w tym sprincie, to tak jakby w biegu na 100 m Dez wyprzedził tego drugiego o ponad 0,3 s, czyli masakra. ;-)

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post3 kwi 2016, o 14:46

@kks

Generalnie napisałem "podobne wyniki" . Faktycznie był szybszy i skoczniejszy ale w ćwiczeniach technicznych był delikatnie słabszy. Chodziło mi że 2010 roku były podobne opinie o nim jak teraz od Treadwellu.

"Bryant is a talented receiver, but he doesn't seem to project as a No. 1 wideout at the next level. He has the skill set of a dominant No. 2 who can really help a quarterback in the red zone and on third down."

"Ochocinco and Bryant have very similar builds and great ball skills, but unfortunately lack above average speed."

p.s. Nie będę zaskoczony jeżeli LT zrobi podobną karierę w NFL ;)
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post4 kwi 2016, o 20:52

Podoba mi sie wybór seahawks w mojej opinii Spriggs będzie graczem o wiele bardziej pożytecznym od Okunga :)
Edit: Chociaż osobiście zaryzykowałbym chyba z Nkemdiche, w drugiej rundzie wziałbym kogos do linii ofensywnej a w trzeciej liczył na to że Cyrus Jones spadnie w moje ramiona który w mojej opinii jest jednym z topowych CB w tym drafcie :D

Pierre

Post4 kwi 2016, o 22:56

Pamiętaj że Nkemdiche jest w pakiecie z bratem idiotą. Co jak dla mnie stawia go na równi z Johnym Menzielem etc. Chłopak ma niesamowity talent, ale prawie przed swoim final bowl się zabił skacząc okna. A co do Jonesa to chłopak jest niesamowity i jestem ciekawy czy ktoś się na niego zdecyduje w naszym mocku :)

ikon

Post5 kwi 2016, o 09:48

Ale dlaczego mówisz że w pakiecie z bratem idiotą? Nie widziałem żeby Nkemdiche deklarował taki warunek podpisania kontraktu. Jak nie będą chcieli zatrudnić jego brata to chyba się Robert nie obrazi, najwyżej sobie by tym zaszkodził - jakby brakowało mu jeszcze problemów

Pierre

Post5 kwi 2016, o 11:43

Tak na szybko mogę Ci tylko podlinkować walterfootball, ale czytałem o tym na kilku stronach.Szczerze, nie zagłębiałem się w temat na ile to oficjalna deklaracja w mediach, a na ile przecieki. Na pewno część źródeł powoływało się na szatnie Ole Miss.

Z resztą, wątpię żeby ktoś Denzela wybrał nawet jeżeli takiej deklaracji nie będzie. Bracia są podobno ze sobą bardzo blisko, co biorąc pod uwagę ich sytuację rodzinną (ojciec to wzięty chirurg, a matka robi karierę polityczną w Nigerii), oznacza że raczej razem zamieszkają.

Chociaż finał tej historii w dużej mierze będzie zależał od trenera pod którego trafi/trafią.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL