bambosz napisał(a):Cycu napisał(a):Mnie z dotychczasowych wyborow najbardziej zdzwil Oj Howard do Titans z numerem 5. Pasuje do nich swietnie, ale moim zdaniem zapoluja na niego w wyborze 18. Z 5 wybiora ktoregos z kozakow secondary - w naszym przypadku bylby to Hooker.
Masz racje, byłoby secondary gdyby nie fakt że nie było już u nas Adamsa a Jones złapał kontuzje. Wybierając OJ wiedziałem że to troszke taki reach. Poprostu wd mnie jest najlepszym zawodnikiem który był dostępny. Złapie podanie jak WR a i zablokuje dla Murraya dobrze, żaden WR czy CB nie był warty wyboru tak wysokiego jak on, Zobaczysz, moge sie nawet założyć że w prawdziwym drafcie OJ też pójdzie w TOP10, szybciej od jakiegokolwiek WR.

EDIT: jedyny wyjątek to może być Williams do Jets. Po za tym idzie przed każdym WR

Wg mnie TE jest najbardziej nieprzywidywalna pozycja, bo roznica w tym czego wymaga sie od nich w NFL a poziomem akademickim jest ogromna. Kilka lat temu byl straszny hype na Ebrona i poszlo to tak dobrze, ze poszedl w top 10. Efekt mizerny, a za nim w 1 rundzie poszlo 9 zawodnikow, ktorzy juz zagrali w Pro Bowl. Ebron tez przedstawiany byl jako nieziemski talent i prawdziwe objawienie na tej pozycji. Howard w moim odczuciu jest lepszy, ale nie az tak by siegac po niego tak wysoko. Watpie tez, ze pojdzie przed ktoryms z WR, a wrecz mysle, ze i Williams, i Davis pojda przed nim. Ravens 2 lata temu w drugiej rundzie wzieli Maxa Williamsa - najlepszego wg ocen TE w roczniku. Od 2 lat jest mniej produktywny niz wybrany pozniej w 4 rundzie Boyle. Jak spojrzec na najlepszych TE w lidze to:
- Gronk - 2 runda
- Olsen 31 pick1 rundy w 2007 roku.
- Kelce - 3 runda
- Reed - 3 runda
- Walker - 6 runda
- Fleener 2 runda
- Graham - 3 runda
- Bennett - 2 runda
Moze sie myle, ale ostatnim 1st rounderem, ktory zagral w Pro Bowl byl Eifert (21 pick).
Podsumowujac, TE to dla mnie totalna loteria i sa pozycje "bezpieczniejsze" jesli o jakims bezpieczenstwie w ogole mozna tu mowic. Czytajac zachwyty na Howardem mam przed oczami to, co czytalem o Ebronie. Oby odnalazl sie w lidze lepiej niz on.