Teraz jest 31 sie 2025, o 02:43

[KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

sz

Re: [KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Post26 mar 2017, o 12:22

osinho napisał(a):zapolują na niego jeśli zrobią trade-up i wyprzedzą Cardinals, w przeciwnym razie stawiam, że Howard trafi na pustynię

Często mówi się, że Cardinals mogą wziąć QB z numerem 13. Twoim zdaniem ta opcja jest mało prawdopodobna?

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post26 mar 2017, o 16:49

sz napisał(a):
osinho napisał(a):zapolują na niego jeśli zrobią trade-up i wyprzedzą Cardinals, w przeciwnym razie stawiam, że Howard trafi na pustynię

Często mówi się, że Cardinals mogą wziąć QB z numerem 13. Twoim zdaniem ta opcja jest mało prawdopodobna?

to prawdopodobnie ostatni sezon Fitza (a może i Palmera) - dotychczasowe ruchy kadrowe sugerują, że Cards szykują się na mistrzowski strzał w tym sezonie, a rookie QB im w tym nie pomoże, dlatego stawiam, że QB pójdzie najwcześniej w 3 rundzie (do tego przyszłoroczny QB class jest ponoć mocniejszy), a w pierwszych dwóch wzmocnią kadrę już na teraz (TE, WR, CB, SF, ILB)

osinho

Post26 mar 2017, o 20:39

albo mi się wydaje, albo minęły 24h od wyboru Titans

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post26 mar 2017, o 21:08

osinho napisał(a):
sz napisał(a):

to prawdopodobnie ostatni sezon Fitza (a może i Palmera) - dotychczasowe ruchy kadrowe sugerują, że Cards szykują się na mistrzowski strzał w tym sezonie, a rookie QB im w tym nie pomoże, dlatego stawiam, że QB pójdzie najwcześniej w 3 rundzie (do tego przyszłoroczny QB class jest ponoć mocniejszy), a w pierwszych dwóch wzmocnią kadrę już na teraz (TE, WR, CB, SF, ILB)

Właśnie dlatego wybór QB byłby bardzo prawdopodobny w tym miejscu. Żaden dostępny w tym roku QB, według powszechnej opinii nie jest gotowy do gry "od zaraz", zatem rok ławy za Palmerem byłby jak znalazł. Nie ma też gwarancji że którykolwiek WR, CB czy ILB będzie w stanie wydatnie pomóc w zdobyciu SB już w tym roku.

osinho

Post26 mar 2017, o 21:17

Właśnie dlatego wybór QB byłby bardzo prawdopodobny w tym miejscu. Żaden dostępny w tym roku QB, według powszechnej opinii nie jest gotowy do gry "od zaraz", zatem rok ławy za Palmerem byłby jak znalazł. Nie ma też gwarancji że którykolwiek WR, CB czy ILB będzie w stanie wydatnie pomóc w zdobyciu SB już w tym roku.

Cardinals zwyczajowo biorą najlepszego dostępnego nawet jeśli to ma być prospect (patrz Humphries, Nkemdiche), moim zdaniem żaden QB nie jest wart wyboru z #13, dlatego będę zdziwiony jak wezmą QB w pierwszej rundzie, spodziewam się raczej załatania dziury, czy chociaż realnego wsparcia w depth

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post26 mar 2017, o 22:09

osinho napisał(a):albo mi się wydaje, albo minęły 24h od wyboru Titans

Owszem, czas wyboru dla Titans teoretycznie minął. Przedłużam do 48h ponieważ:
- bambosz jest aktywny na forum
- mamy bardzo dobre tempo, w zeszłym roku 26 marca trwały jeszcze zapisy ;)
Na starym forum: WaltJones

osinho

Post26 mar 2017, o 22:14

Michal29 napisał(a):
osinho napisał(a):albo mi się wydaje, albo minęły 24h od wyboru Titans

Owszem, czas wyboru dla Titans teoretycznie minął. Przedłużam do 48h ponieważ:
- bambosz jest aktywny na forum
- mamy bardzo dobre tempo, w zeszłym roku 26 marca trwały jeszcze zapisy ;)

mądrze waść prawisz

Cycu

Post26 mar 2017, o 22:28

bambosz napisał(a):
Cycu napisał(a):Mnie z dotychczasowych wyborow najbardziej zdzwil Oj Howard do Titans z numerem 5. Pasuje do nich swietnie, ale moim zdaniem zapoluja na niego w wyborze 18. Z 5 wybiora ktoregos z kozakow secondary - w naszym przypadku bylby to Hooker.

Masz racje, byłoby secondary gdyby nie fakt że nie było już u nas Adamsa a Jones złapał kontuzje. Wybierając OJ wiedziałem że to troszke taki reach. Poprostu wd mnie jest najlepszym zawodnikiem który był dostępny. Złapie podanie jak WR a i zablokuje dla Murraya dobrze, żaden WR czy CB nie był warty wyboru tak wysokiego jak on, Zobaczysz, moge sie nawet założyć że w prawdziwym drafcie OJ też pójdzie w TOP10, szybciej od jakiegokolwiek WR. ;)
EDIT: jedyny wyjątek to może być Williams do Jets. Po za tym idzie przed każdym WR :)

Wg mnie TE jest najbardziej nieprzywidywalna pozycja, bo roznica w tym czego wymaga sie od nich w NFL a poziomem akademickim jest ogromna. Kilka lat temu byl straszny hype na Ebrona i poszlo to tak dobrze, ze poszedl w top 10. Efekt mizerny, a za nim w 1 rundzie poszlo 9 zawodnikow, ktorzy juz zagrali w Pro Bowl. Ebron tez przedstawiany byl jako nieziemski talent i prawdziwe objawienie na tej pozycji. Howard w moim odczuciu jest lepszy, ale nie az tak by siegac po niego tak wysoko. Watpie tez, ze pojdzie przed ktoryms z WR, a wrecz mysle, ze i Williams, i Davis pojda przed nim. Ravens 2 lata temu w drugiej rundzie wzieli Maxa Williamsa - najlepszego wg ocen TE w roczniku. Od 2 lat jest mniej produktywny niz wybrany pozniej w 4 rundzie Boyle. Jak spojrzec na najlepszych TE w lidze to:
- Gronk - 2 runda
- Olsen 31 pick1 rundy w 2007 roku.
- Kelce - 3 runda
- Reed - 3 runda
- Walker - 6 runda
- Fleener 2 runda
- Graham - 3 runda
- Bennett - 2 runda

Moze sie myle, ale ostatnim 1st rounderem, ktory zagral w Pro Bowl byl Eifert (21 pick).

Podsumowujac, TE to dla mnie totalna loteria i sa pozycje "bezpieczniejsze" jesli o jakims bezpieczenstwie w ogole mozna tu mowic. Czytajac zachwyty na Howardem mam przed oczami to, co czytalem o Ebronie. Oby odnalazl sie w lidze lepiej niz on.

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post27 mar 2017, o 07:33

A ja już miałem uzasadnienie dla Lions i Jabrilla Peppersa przygotowane, uciekł mi dosłownie sprzed nosa!

TE to akurat chyba pozycja najsłabiej "nieprzekładalna" z poziomu NCAA do NFL, nie ryzykowałbym wyboru TE w pierwszej rundzie (jak moi Lions zrobili w 2014, z efektem raczej miernym gdy na tablicy był jeszcze dostępny Aaron Donald...)

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post27 mar 2017, o 07:54

Peppers dla mnie to największa zagadka zbliżającego się draftu. Na nfl.com pojawił się niedawno ranking sugerujący że jest najwyżej notowanym S w tym roku i kandydatem do top10. Zagadkowy jest dlatego, że na początku sytuowany był pod koniec pierwszej rundy i zdecydowanie za Hooker'em i Adams'em a nawet jako LB.

Co do Ross'a to właśnie zdrowie sprawia że go nie cenię. Nawet na combine po swoim rekordowym biegu coś mu strzyknęłą, trochę niepokojące dlatego osobiście nie wziąłbym go w 1 rundzie.

Może i TE to bardzo niepewna pozycja ale jednak każda drużyna wiele da za porządnego środkowego szczególnie takiego do łapania piłek. Howard wydaje się wart ryzyka nawet na pierwszą rundę.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL