Teraz jest 30 sie 2025, o 21:44

Free Agency 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Re: Free Agency 2017

Post16 mar 2017, o 10:16

Ja również doceniam ruchy Lions. Wzmocnienie OL to doskonały ruch szczególnie dla Stafforda. Duży pożytek może być również z Worrilow'a

Porażka to Bengals...drugi rok z rzędu. Co tam się dzieje??? Trzeba przyznać że mają ciekawą strategię, średniemu QB odbierz dwóch skrzydłowych, rok później przetrzeb OL i do boju :(
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post16 mar 2017, o 12:02

Z perspektywy Pats wiadomość numer 1 jest taka, że Hightower zostaje w drużynie na 4 lata ( 43 mln. dolarów z czego 19 gwarantowane ). Chłopak sobie pojeździł, odwiedził Steelers, zjadł torcik urodzinowy u Jets :D i wrocił tam, gdzie jego miejsce. Podobno Jets oprócz torcika kusili go zarobkami rocznymi rzędu 13 baniek, ale ten jednak postawił na sukcesy z NE.
Czekam jeszcze na koniec sagi z Butlerem w roli głównej, który romansuje z Siants. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

DexterLuthor

Post16 mar 2017, o 13:51

Bardzo ciekawi mnie draft NE, pozbyli się wyborów w pierwszych dwóch rundach za porządne wzmocnienia. Cooks i Ealy to gracze młodzi i powinni mieć z nich pociechę na lata. Jednocześnie draft na kilku pozycjach ma sporą głębie i przy talencie BB znajdą kilka perełek w 3, 4 a może i 5 rundzie.

Pewnie się mylę i może nadinterpretuje fakty ale szczerze nie zdziwię się jeżeli Brady zakończy karierę po najbliższym sezonie. Sztab stara się jak może żeby mógł ją zakończyć z SB. W 2018 jeżeli nic się nie zmieni na rynku pojawią się Cousins, Stafford i przed wszystkim Carr, cóż to by była za zmiana warty.

oceansizer

Post16 mar 2017, o 20:17

Rzeczywiście to FA wygląda zupełnie nie w stylu BB. Bardzo szybko zakontraktowano konkretnych FA wzmacniając poszczególne pozycje. Z "tłustymi" kontraktami Hightower oraz Gillmore, Ealy jako DE, Burkhead jako RB mający odciążyć Lewisa oraz White'a ( czyżby na Blounta już nikt nie liczył ?), Lawrence Guy DL jako przede wszystkim stoper gry biegowej obok Malcolma Browna i Alana Brancha. W końcu Brandin Cooks ( ileż to ja razy patrzyłem na tego gościa, czy też Hopkinsa z Texans mając nadzieję, że TB12 w końcu dostanie taką "zabawkę" na stare lata ) który ma papiery, żeby stać się czołowym WR ligi. Oczywiście jest jeszcze wiele luk, które trzeba uzupełnić w drafcie, a może jeszcze we FA ( marzy mi się Zach Brown lub Levy na pozycji LB).

Co do przyszłości TB12, to mimo całej aureolki jego długowieczności, to gdzieś tam Tom chyba czuje, że powoli jego czas będzie mijał. Tak sobie myślę, że gdyby Pats w tym roku ponownie wygrali SB, to TB12 zapewne zakończyłby karierę. Czy pociągnie za sobą na zasłużoną emeryturę BB, kto wie. Pytanie,co dalej? Dlatego jak już wcześniej pisałem - zatrzymanie Garropollo w drużynie jakimś cudem byłoby strzałem w dziesiątkę. Chłopak jest za dobry z drugiej strony, by oglądać cały czas plecy Brady'ego i rozumiem, że chce być samodzielnym liderem którejś z druzyn NFL. A może właśnie ten cały wyścig zbrojeć jest po to, by zagrać va bank w tym roku, wygrać Lombardi Trophy, pożegnać Toma i rozpocząć nowy rozdział z Garropollo :). NIe wiem, ale mam jakieś takie dziwne przeczucie, że może to być ostatni rozdział Toma Brady'ego. Czas pokaże.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post17 mar 2017, o 03:00

Rownież uważam, że to co robią Pats w FA świadczy o tym, że Brady mogł sie dogadać z Belichckiem że zostaje jeszcze na jeden sezon by spróbować zostać pierwsza drużyną, która obroni SB a po czym on odejdzie na emeryture bedac na szycie i odda warte J.G. Jeśli nie oddadzą go pomimo, info zamieszczonego na Bleacher report do Browns, którzy proponowali pick no.12 & 2nd round to może o tym najlepiej świadczyć. W tym samym artykule było powiedziane że za Garopollo Pats oczekują od Browns picku 1st overall & picku z 1 rundy z 2018. Troche drogo, zasłona dymna czy znak, że Brady emeryturka po sezonie i Jimmy przejmuje stery cadillaca? W końcu nawet na NFL.com Rosenthal doniósł, że lepszego komplementu niż słowa Belichcka Jimmy dostać nie mógł 'Czasami gdy wchodzi za Toma do gry ze starterami to tak naprawde nie potrafie rozróżnić który rozgrywa w danym momencie'.

DexterLuthor

Post17 mar 2017, o 14:01

Wiadomo że BB wie lepiej ale ja, przynajmniej na ten moment, jestem sceptyczny co do Garopollo. Nie powiem że może zastąpić TB po 2 meczach jako starter i 226 snapach bo tak szczerze to jeszcze nic nie zagrał.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post17 mar 2017, o 16:00

ja co niektórym przypomnę, że Matt Casell w schemacie BB też grał całkiem nieźle, do dzisiaj dzięki temu jest w jeszcze w lidze

oceansizer

Post17 mar 2017, o 16:48

Dlatego właśnie Garoppollo powinien pozostać w schemacie, w którym się najlepiej czuje, czyli w NE ;) . Z drugiej strony mówienie, że Jimmy będzie drugim Casselem, to trochę jak wróżenie z fusów.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post17 mar 2017, o 18:22

osinho napisał(a):ja co niektórym przypomnę, że Matt Casell w schemacie BB też grał całkiem nieźle, do dzisiaj dzięki temu jest w jeszcze w lidze

Czasami zastanawiam się, czy Tom również nie jest po trochu efektem systemu, czy gdyby na jego miejscu postawić, np Peytona Manninga to NE zdobyłoby jeszcze więcej?

oceansizer

Post17 mar 2017, o 20:12

Nie lubię gdybać, wolę trzymać się faktów w NFL. Ale niech będzie.Ile Peyton zdobyłby pierścieni w NE zamiast TB12 - bvć może tyle samo co Brady mając do spółki takich skrzydłowych w karierze, jak Marvin Harrison, Reggie Wayne, czy Demarius Thomas ( poza Mossem trudno znaleźć takie nazwiska w karierze Brady'ego ).

Zastanawiam się nad przywołaną tu definicją "QB systemowego", bo co to właściwie znaczy? Czy to dobrze nim być, czy też nie?
Wydaje mi się, że właśnie cała liga NFL jest w pewien sposób systemowa - począwszy od systemu płac, a skończywszy na samej grze, która opiera sie właśnie na pewnym systemie i schematach. Każdy coach ma szanse stworzyć taki własny system w druzynie, ale niewielu to się na dłuższa metę udaje. Nie ulega wątpliwości, że za zasługami TB12 stoi fenomenalny coach, ale trudno do niego miec pretensje, że znalazł w 6 rundzie draftu wychudzonego, wolnego chłopaka, z którego zrobił prawdziwą maszynę.

Na koniec próbowałem sobie przypomnieć QB, którzy zdobyli w swojej karierze trochę pierścieni i których grę pamiętam.

Joe Montana ( 4 ) - w SF, a potem przeszedł do KC.
Troy Aikman (3) - tytuły z Dallas
Brett Favre - (1) - GB
Kurt Warner ( (1) - z ST. Louis
Ben Roethlisberger (2) - PIT
Peyton Manning (2) - IND oraz DEN
Eli Manning - (2) - NY

Proszę mi powiedzieć ilu z nich odegrało kluczowe role i poprowadziło swoje kluby do mistrzostwa reprezentując barwy klubu innego, niż ten z którym są kojarzeni?
Odpowiedź: Tylko jeden - Peyton Manning z Broncos - tylko czy to mistrzostwo to była w istocie jego zasługa?

Tak więc, skoro wszyscy oni zdobyli swoje tytuły z jednym klubem, to czy są oni QB systemowymi, czy też nie?

Oczywiście moim celem nie jest udowadnianie, że TB12 jest lepszym QB od Manninga, czy tez nie, bo każdy z Nas ma na pewno wyrobione na ten temat zdanie i tyle.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL