Pierre napisał(a):Dzisiaj Pro Day Notre Dame, ale po testach medycznych na scouting combine cudów bym się nie spodziewał. Specjalnie jeszcze w czasie dyskusji o LB przejrzałem wszelkie doniesienia o Smithie, najbardziej pozytywny komentarz od osób które widziały jego kolano i ocenę medyczną brzmiał mniej więcej: "płakać mi się chce, jak patrzę na tego chłopaka". Pewnie gdyby kontuzja była oceniana na taką po której wróci na boisku, ktoś by się zdecydował. W tej chwili jednak dyskusja toczy się na polu nie kiedy, a czy wróci na boisku. I jest wielu zwolenników teorii, którzy twierdzą że po prostu nie zobaczymy Smitha na boiskach NFL. Uwielbiam go na boisku, ale ja bym go przed piątą rundą nawet nie rozważał, przynajmniej nie na podstawie obecnych doniesień.
Dokładnie. Tak jak jestem fanem Irish, tak też uwielbiałem Smitha. Strasznie mi go żal, ale wszystko wskazuje na to, że przynajmniej w sezonie 2016 kariera NFL mu nie grozi..

Od razu przypomniała mi się też podobna historia z zeszłego roku, Ifo Ekpre-Olomu. CB - mogący grać też na innych pozycjach m.in. free safety - który wyprzedzał stare czasy NFL. Nietuzinkowy w swoim stylu, atletyczny, w podobnych okolicznościach został wybrany z 241 numerem przez Cleveland Browns, ostatnim draftu 2016. Podobną przyszłość widzę dla Jaylona Smitha, niestety.