Myślę że mogę uchylić już rąbka tajemnicy (nie wiem czy planujemy trzecią rundę?). Jeżeli chodzi o OL to przede wszystkim Conor McDermott - bardzo mało doświadczenia w footballu, bo jeszcze w liceum był jednym z najbardziej uzdolnionych koszykarzy w USA. Ale jest niesamowity fizycznie, bardzo inteligentny, świetna koordynacja ruchowa. W Drafcie stawia się go czasami w czwartej rundzie, częściej w 5-6. Gdybyśmy ciągnęli draft dalej to byłby mój pomysł właśnie na 4 rundę. W zapasie trio Moton, który pewnie zaraz zniknie, Will Holden z Vanderbilt i Andreas Knappe Connecticut. Jeśli chodzi o środek linii ofensywnej to z tych co zostali to przede wszystkim Asiata, Dorian Johnson i jako sleeper Aviante Collins z TCU. Jeżeli chodzi o TE Engram jest świetny (chociaż dalej wolę go jako WR), ale dla Giants to byłby overkill, korpus skrzydłowych jest świetny dlatego celuję w dobrze blokującego gracza 250lbs+ Jordan Leggett, Adam Shaheen, Jeremy Sprinkle, Bucky Hodges. Tylko tutaj zaznaczanie że Engram czy Gerald Everett są zawodnikami zwyczajnie lepszymi, albo inaczej kreujący sobie więcej okazji i zdobywający więcej jardów. Ale nie ten typ gracza który potrzebuje. I jeżeli faktycznie potrzebujecie takiego zawodnika, to zwróćcie uwagę na Jacoba Hollistera z Wyoming. Biegacze? Tutaj przede wszystkim Kareem Hunt który jest chyba najlepszym możliwym partnerem dla Perkinsa jakiego Giants mogą wybrać, po nim (niewiele niżej) Samaje Perine i jako sleeperzy Joe Williams i James Conner.
Designofchaos napisał(a):Z Quincy Wilsonem to ciekawy przypadek jest bo widziałem go już zarówno bardzo wysoko w rozmaitych rankingach (chyba nawet na szczycie tegorocznych CBs w co najmniej jednym miejscu) jak i dość nisko. Nawet zacząłem go przymierzać do Steelers w pewnym momencie, ale trochę zaniepokoiła mnie jego (nie)umiejętność gry w run-defence i szeroko pojętego 'tacklowania'. Więc odpuściłem... Ale zawodnik ciekawy i jeśli trafi do dobrego schematu defensywnego (strzelałbym, że np. więcej man-to-man coverage niż grania strefą) to nie zdziwię się jak za kilka lat będzie jednym z lepszych CBs z tegorocznego draftu.
Pełna zgoda i gdybym nie miał All-Pro SS w osobie Collinsa to bym tutaj bardziej uważał, o tyle w grze przeciwko grze podaniowej niewielu jest w lidze skrzydłowych, którzy będą w stanie odebrać przy nim podanie. Tym bardziej że w Giants miałby naprawdę od kogo się uczyć.