Teraz jest 31 sie 2025, o 05:57

[KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Re: [KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Post16 kwi 2017, o 16:28

Tanoh Kpassagnon, nie spodziewałem się tego gracza już w drugiej rundzie
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Pierre

Post17 kwi 2017, o 09:03

Generalnie miałem w jego sprawie chwilę zawahania, ale fizycznie facet jest niesamowity (warunki prawie jak JJ Watt), wymaga pracy, ale akurat w Denver wiedzą jak rozwijać takich zawodników to raz, dwa że moją gości którzy są w stanie zniwelować jego błędy wynikające z braku doświadczenia.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post17 kwi 2017, o 09:47

Natknąłem się właśnie na niego, gdy wyczytałem o potencjalnym zainteresowaniu jego osobą ze strony Patriots. Na filmikach prezentuje się naprawdę dobrze. Przy takich parametrach jest niesamowicie sprawny, choć czasem wygląda jak jeździec bez głowy. Na pewno będzie wymagał "wypolerowania" , ale jesli którejś z drużyn uda sie go poukładać i dostosować do warunków NFL, to naprawdę może byćc z niego kawał gracza. Przypomina mi trochę Ansaha, kiedy ten przychodził do NFL.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

sz

Post17 kwi 2017, o 11:57

Nie jestem przekonany, czy Kpassagnon jest taki taki niesamowity fizycznie i z całą pewnością nie można go porównywać do Watta. Jego short area quickness jest fatalna: 20 Yard Shuttle 4.62s (11 percentyl wśród DE) przy 4.21s Watta (89 percentyl), 7.46s 3 cone drill (19 percentyl) przy 6.88 Watta (95 percentyl). Bardzo słabiutki miał też vertical jump - 30" (17 percentyl) przy 37" Watta (87 percentyl). Nie zachwycił też na ławeczce - 23 powtórzenia (47 percentyl) przy 34 Watta (96 percentyl).

Jaden

Post18 kwi 2017, o 10:06

Jordan Willis w Detriot... Potrzebuję trochę czasu na zmiane decyzji bo od wczoraj to właśnie Willisa szykowałem dla Phins. Postaram się wrzucić mój wybór przed 14.

Swoją drogą Lafarro ukradł mi najpierw w pierwszej rundzie Reddicka, a teraz Willisa :lol:

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post18 kwi 2017, o 13:05

Byłem na 95% pewny, że Quincy Wilson zejdzie w którymś z 3 picków (NYG, OAK, HOU), które pozostały do wyboru Seahawks po tym jak jaden dokonał wyboru dla Dolphins. Dlatego nawet nie wyszedłem w jego przypadku poza podstawowy research :D Spodziewałem się jednak, że to Raiders mi go zwiną a NYG pójdą bardziej w Mixona/Kamarę.

Szerszą grupę zawodników zawęziłem dzisiaj do trzech - Wilson był jednym z nich. Zostało 2 - tyle samo, co wyborów przed moim - będą jaja (wielkanocne) jeśli ich zgarniecie...
Na starym forum: WaltJones

Pierre

Post18 kwi 2017, o 13:27

Temat Mixona to w Giants upadł w tym momencie:

Obrazek

Nawet gdyby był UDFA to gdyby Reese spróbował mu zaoferować kontrakt, to mógłby szukać sobie nowej pracy.

Kamara ok, ale w schematach Giants umieszczam go jako Tier-3 na poziomie 5 innych RB (i to wcale nie na pierwszej pozycji), także żaden priorytetowy wybór. Szczególnie w kontekście spotkania z Blountem.

Dużo wyżej był u mnie Engram, ale tutaj dalej mam zbyt wielu faworytów, żeby palić wybór.

Jaden

Post18 kwi 2017, o 14:56

Mixon najpewniej wyląduje w Sincinnati, sportowo też pasuje do Bengals.

Pierre pochwalisz się o jakich innych zawodników Ci chodzi? Ja z chęcią bym zobaczył w Miami kogoś z dwójki Asiata/Moton. Wydaję mi się, że Lamp nie trafi do Dolphins bo nie będzie go już na tablicy kiedy przyjdzie wybierać.

ps. Mam pytanie czy lewyino chce wybierać jeszcze dla Cowboys?

Designofchaos

Post18 kwi 2017, o 15:22

Z Quincy Wilsonem to ciekawy przypadek jest bo widziałem go już zarówno bardzo wysoko w rozmaitych rankingach (chyba nawet na szczycie tegorocznych CBs w co najmniej jednym miejscu) jak i dość nisko. Nawet zacząłem go przymierzać do Steelers w pewnym momencie, ale trochę zaniepokoiła mnie jego (nie)umiejętność gry w run-defence i szeroko pojętego 'tacklowania'. Więc odpuściłem... Ale zawodnik ciekawy i jeśli trafi do dobrego schematu defensywnego (strzelałbym, że np. więcej man-to-man coverage niż grania strefą) to nie zdziwię się jak za kilka lat będzie jednym z lepszych CBs z tegorocznego draftu.
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

Pierre

Post18 kwi 2017, o 15:32

Myślę że mogę uchylić już rąbka tajemnicy (nie wiem czy planujemy trzecią rundę?). Jeżeli chodzi o OL to przede wszystkim Conor McDermott - bardzo mało doświadczenia w footballu, bo jeszcze w liceum był jednym z najbardziej uzdolnionych koszykarzy w USA. Ale jest niesamowity fizycznie, bardzo inteligentny, świetna koordynacja ruchowa. W Drafcie stawia się go czasami w czwartej rundzie, częściej w 5-6. Gdybyśmy ciągnęli draft dalej to byłby mój pomysł właśnie na 4 rundę. W zapasie trio Moton, który pewnie zaraz zniknie, Will Holden z Vanderbilt i Andreas Knappe Connecticut. Jeśli chodzi o środek linii ofensywnej to z tych co zostali to przede wszystkim Asiata, Dorian Johnson i jako sleeper Aviante Collins z TCU. Jeżeli chodzi o TE Engram jest świetny (chociaż dalej wolę go jako WR), ale dla Giants to byłby overkill, korpus skrzydłowych jest świetny dlatego celuję w dobrze blokującego gracza 250lbs+ Jordan Leggett, Adam Shaheen, Jeremy Sprinkle, Bucky Hodges. Tylko tutaj zaznaczanie że Engram czy Gerald Everett są zawodnikami zwyczajnie lepszymi, albo inaczej kreujący sobie więcej okazji i zdobywający więcej jardów. Ale nie ten typ gracza który potrzebuje. I jeżeli faktycznie potrzebujecie takiego zawodnika, to zwróćcie uwagę na Jacoba Hollistera z Wyoming. Biegacze? Tutaj przede wszystkim Kareem Hunt który jest chyba najlepszym możliwym partnerem dla Perkinsa jakiego Giants mogą wybrać, po nim (niewiele niżej) Samaje Perine i jako sleeperzy Joe Williams i James Conner.

Designofchaos napisał(a):Z Quincy Wilsonem to ciekawy przypadek jest bo widziałem go już zarówno bardzo wysoko w rozmaitych rankingach (chyba nawet na szczycie tegorocznych CBs w co najmniej jednym miejscu) jak i dość nisko. Nawet zacząłem go przymierzać do Steelers w pewnym momencie, ale trochę zaniepokoiła mnie jego (nie)umiejętność gry w run-defence i szeroko pojętego 'tacklowania'. Więc odpuściłem... Ale zawodnik ciekawy i jeśli trafi do dobrego schematu defensywnego (strzelałbym, że np. więcej man-to-man coverage niż grania strefą) to nie zdziwię się jak za kilka lat będzie jednym z lepszych CBs z tegorocznego draftu.

Pełna zgoda i gdybym nie miał All-Pro SS w osobie Collinsa to bym tutaj bardziej uważał, o tyle w grze przeciwko grze podaniowej niewielu jest w lidze skrzydłowych, którzy będą w stanie odebrać przy nim podanie. Tym bardziej że w Giants miałby naprawdę od kogo się uczyć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL